• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşu elle besleme fotoğraf lı

Ömerfaruk

Aktif Üye
Merhabalar
Çift kuşum yavruya bakmadı tekrar yumurtladı galiba 2 gündür aç kaldı ben fark ettim mama ve şırınga aldım zorla biraz verdim günde kaç kere vermem lazım su vermeli miyim üşüyordu sardım peteğin yanına koydum nasıl bakmalıyım

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Eğer anaçlar zarar vermiyorsa ilgilenmeseler bile yuvalıkta kalsın yavru. Zarar verirlerse alıp yoğun bakım durumu uygularsınız. Bu şekilde yavruyu kaybedebilirsiniz.

Siz saat başı kursağın boşluk durumuna göre mama verin.
Muhabbet kuşu mu bu? Eğer öyle ise aparatın ucunu tam sokmayın kursağa zira muhabbetler için değil. Ağız kısmından verin mamayı.

Ayaklarını da nemli ılık bez ile temizleyin. :)

Ömerfaruk

Aktif Üye
Merhaba. Eğer anaçlar zarar vermiyorsa ilgilenmeseler bile yuvalıkta kalsın yavru. Zarar verirlerse alıp yoğun bakım durumu uygularsınız. Bu şekilde yavruyu kaybedebilirsiniz.

Siz saat başı kursağın boşluk durumuna göre mama verin.
Muhabbet kuşu mu bu? Eğer öyle ise aparatın ucunu tam sokmayın kursağa zira muhabbetler için değil. Ağız kısmından verin mamayı.

Ayaklarını da nemli ılık bez ile temizleyin. :)
Teşekkürler evet muhabbet kuşu eve getirdim biraz toparladı geldiğinde çok kötüydü inşallah bir şey olmaz su vermeli miyim mama haricinde

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Durumu çok iç açıcı durmuyor😕. İnşallah yaşar.🤲🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
El besleme manasına zeolit tozu ekleyin. Entrobac probiyotik ve gerwit multivitamin kullanıyorsanız onlarıda iki gün ara ile mamasına katın.

Ömerfaruk

Aktif Üye
El besleme manasına zeolit tozu ekleyin. Entrobac probiyotik ve gerwit multivitamin kullanıyorsanız onlarıda iki gün ara ile mamasına katın.
Evet o vitaminlerin hepsi var evde çok az katayım mamasına 2 günde bir biraz toparladı çok şükür çok teşekkür ederim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ben de yakın zamanda elle bir yavru büyüttüm açıkçası gerçekten bebek gibi ilgilenmeniz gerekiyor. Ben günde dört defa besliyordum çünkü yavru yaklaşık 20 günlüktü. genellikle 7-11-17-23 saatlerinde, ama bazen kursağı hızlı boşalıyordu o zamanlarda daha erken beslediğim de oldu. Genel olarak istenilen şey kursağın gün boyunca boş kalmaması. Elinizle gün içinde iki üç saatte bir kursağı kontrol edin ve tamamen boşalmadan(bir miktar mama gece hariç her zaman kursakta olmalı) tekrar besleyin. Gece saat 22-23 beslemesinden sonra bütün gece bir daha beslemeyin. Kursaktaki bütün mamanın gece boşalması lazım. Eğer sabah olduysa ve boşalmadıysa, kursakta hava vs. varsa kursak mantarı belirtisi olabilir bunları da fark etmeniz açısından kontrolü önemli. Bunun dışında mamanın sıcaklığı doğru olmalı. 39-40 derece sıcaklık optimaldir. Yavruyu besledikten sonra avucunuzun içine alıp sıcak kalmasını sağlarsanız yediği mamayı daha iyi sindirecektir 😊. Kuşu koyduğunuz folluğa veya kaba hamster talaşı/mısır granülü eklerseniz dışkıyı emip yavruya bulaşmasını önleyecektir. Tabii karanlık bir ortam sağlamanız da önemli elinizi çadır yapar gibi bir yere koyduğunuzda annesinin kanatlarının altına girer gibi elinizin altına girmek isteyecektir 🥰. Çok meşakkatli ama bir o kadar da güzel bir süreç umarım sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz yavrunuzu.