• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı yavru muhabbet kuşlarım büyümeden anne baba çiftleşiyor

yumiyum

Yeni Üye
yavruların en küçüğü 19 günlük oldu. ama anne sürekli yavruları besliyorken son 1 haftadır sürekli kafes dışına çıkıp uçmaya başladı. yuvaya da girip kuluçkaya girmiş gibi oturuyor. çiftleşmeye çalışırken gördüm bugün nasıl engel olabilirim. baba hastaydı ayırmaya çalıştığımda hastalığı için çok sinirleniyorlar. yavrular henüz yuvadan çıkmadılar hiç

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yavruların en küçüğü 19 günlük oldu. ama anne sürekli yavruları besliyorken son 1 haftadır sürekli kafes dışına çıkıp uçmaya başladı. yuvaya da girip kuluçkaya girmiş gibi oturuyor. çiftleşmeye çalışırken gördüm bugün nasıl engel olabilirim. baba hastaydı ayırmaya çalıştığımda hastalığı için çok sinirleniyorlar. yavrular henüz yuvadan çıkmadılar hiç
Merhaba hasta kuş yavrulara da bulaştırabilir, mutlaka ayırın
Birbirini görmesinler, anne yumurtlarsa alıp atın
Anne tek başına besler sıkıntı olmaz 😊

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
En küçüğü bile 19-20 günlük olduğunda artık dışarda çok vakit geçiriyor dişi kuşlar. Riskli dönemi atlatmışlar gibi hemen hemene. Hastalık varsa ayırın ama babayı bence de kesinlikle.

yumiyum

Yeni Üye
Merhaba hasta kuş yavrulara da bulaştırabilir, mutlaka ayırın
Birbirini görmesinler, anne yumurtlarsa alıp atın
Anne tek başına besler sıkıntı olmaz 😊
nasıl anlamadım yumurtayı mı atayım yumurtlarsa eğer niye atmam gerektiğini anlamadım

yumiyum

Yeni Üye
sanırım kuşum hasta değil çünkü veterinere gittim bir sıkıntısı olmadığını söyledi nebülatör vs Aldım ama benim kuşum stresten sanırım böyle duruyor çünkü hala geçmedi dinlenme zamanında kanat titremesi vs oluyor yavrular vs var benim kuşum çok korkak bir kuş sanırım ondan strese giriyor Baba olmak fazla gelmiş olabilir çünkü gün içerisinde şarkılar vs söylüyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
sanırım kuşum hasta değil çünkü veterinere gittim bir sıkıntısı olmadığını söyledi nebülatör vs Aldım ama benim kuşum stresten sanırım böyle duruyor çünkü hala geçmedi dinlenme zamanında kanat titremesi vs oluyor yavrular vs var benim kuşum çok korkak bir kuş sanırım ondan strese giriyor Baba olmak fazla gelmiş olabilir çünkü gün içerisinde şarkılar vs söylüyor
Merhaba hasta olmaması güzel haber🤲
Üst üste kuluçka dişi kuşu yorar, yuvalıkta yavru varken tekrar yumurtlarsa o yumurtalar atılır
Üst üste 3. defa kuluçkaya yatarsa dişinin kalp krizi riski %70 artar
Sebep:Calsiyum, vitamin, mineral, protein eksikliği, bağışıklık düşüklüğü, kemik erimesi, iç organları yorar kan dolaşımını tetikler ve kalp krizi geçirir anne Allah korusun telef olur😔

Üst Alt