• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kuşumu ayırmak istiyorum

Taha şahin

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kafesde kanat çırpma
Saldırganlık
Tüy dökümü
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ocak 2025
Kullanılan İlaç
Multivitamin
33 günlük yavru sultan papağanım var geçen yavruluktan atladı bir daha atlar die annesiyle babasının kafesine koydum zemine ama babası tüylerini yoluyor ve anne ile babaya yük oluyor strese giriyorlar ayırmak istiyorum evde bir kafes var ama paslanmış ben paslandığını bilmiyordum yavruyu haliyle tabana koycam ama kafesin altındaki o beyaz şeyi de kayıp yeni kafes alcam ama en az 1-2 hafta beklemem lazım sizce paslı kafese geçici olarak koysam bir şey olur mu? Yavru zaten zeminde durcak ve kafesi yine de temizleyeyim işe yaramasa bile diyorum evde temizleyici kimyasal fazla yok lavanta yağıyla temizlesem olur mu?
Bir de dişi Sultan'ın kafasının en üstünde hafif seyirme var dikkatli bakınca görünüyor hatta öyle bile zar zor görünüyor yavruyu ayırınca azalır mı sizce? Ve dün yemliklerini değiştim ama çok az yem yemişler neden olabilir? Dişi kuş son zamanlarda kafes duvarına takılıyor (?) aslında rahatlıkla çıkabilceği bi durum ama kanat çırparak çekmeye çalışıyor ve erkek de son 2 gündür aşırı saldırgan niçin acaba ne diyosunuz sizce dişinin yeni yumurtladığı yumurtaları atayım mı kaldıramaz gibi bence dişinin yumurta sıkışması olabilir mi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle paslı kafesi önermem, kafes dezenfektesini de kaynar su ile iyice yıkadıktan sonra Arap sabunu ile temizleyip tekrar iyice durulayın. Dişi kuşun da yandan kuyruğu gözükecek şekilde videosunu atabilir misiniz?

Taha şahin

Aktif Üye
Öncelikle paslı kafesi önermem, kafes dezenfektesini de kaynar su ile iyice yıkadıktan sonra Arap sabunu ile temizleyip tekrar iyice durulayın. Dişi kuşun da yandan kuyruğu gözükecek şekilde videosunu atabilir misiniz?
Anladım abla yani diyorum ki 1-2 hafta da olsa duramaz mı? Ya da kafesin altındaki plastik kısmı ayırıp talaş falan koyup onda bıraksam yavruyu olur mu bu süre zarfında
Dişi kuş yerinde durmuyor ama videosunu çekmeye çalışayım hemen

Taha şahin

Aktif Üye
Abla bi de bu semptomlara göre hangi takviyeyi önerirsin BT amin Forte alıcam yanında entrobac mı alayım gervit w Multivitamin mi alayım evde zaten başka markanın multivitamini var aslında o yüzden ben entrobac probiyotik alayım diyorum

Taha şahin

Aktif Üye
Dişi kuş maşallah iyi gözüküyor ama popoda yumurta var mı çok net belli değil, takviye olarak da röhnfried ürünlerini öneririm 🌸 Bir de yumurta maması yapıp haftada bir kez verin 🙏
Tamamdır teşekkürler abla 😊
Bu yuvalıkran düşen yavruyu yuvaluğa mı koyayım yoksa kafes tabanında mı kalsın sizce abla? Çünkü kafes tabanındayken hem üstüne kalçalarını yapabilirler hemde kafes tabanındayken açıkta kalıyor diye herhalde daha çok yoluyolar gibi yavruyu

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamamdır teşekkürler abla 😊
Bu yuvalıkran düşen yavruyu yuvaluğa mı koyayım yoksa kafes tabanında mı kalsın sizce abla? Çünkü kafes tabanındayken hem üstüne kalçalarını yapabilirler hemde kafes tabanındayken açıkta kalıyor diye herhalde daha çok yoluyolar gibi yavruyu
Aaa yavruyu yoluyorlarsa ayır ablacım, yem kırabiliyorsa yulaf, aspur, kızıldarı ver yavruya kafes zeminine, suluk da koy 🙏 Kusura bakma biraz kafam dalgın canım 🙏

Taha şahin

Aktif Üye
Aaa yavruyu yoluyorlarsa ayır ablacım, yem kırabiliyorsa yulaf, aspur, kızıldarı ver yavruya kafes zeminine, suluk da koy 🙏 Kusura bakma biraz kafam dalgın canım 🙏
Ne demek abla asıl sen kusura bakma rahatsız edip duruyorum teşekkür ederim tavsiyen için abla şimdi bende kafes var ama paslı yavru kuş zaten aşırı oynak bi şey değil kafesin alt kısmı plastik ve paslı değil ondan dolayı alt kısmını çıkarıp zemine talaş döküp orda mı tutayım yoksa alana kadar yeni kafes kalsın mı annesi ve babasıyla?
Yere aspur ve talaş döktüm şimdilik yavru yiyebilirse diye

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ne demek abla asıl sen kusura bakma rahatsız edip duruyorum teşekkür ederim tavsiyen için abla şimdi bende kafes var ama paslı yavru kuş zaten aşırı oynak bi şey değil kafesin alt kısmı plastik ve paslı değil ondan dolayı alt kısmını çıkarıp zemine talaş döküp orda mı tutayım yoksa alana kadar yeni kafes kalsın mı annesi ve babasıyla?
Yere aspur ve talaş döktüm şimdilik yavru yiyebilirse diye
Yeni kafes alana kadar elindeki kafes idare eder onu ablacım paslı olan kısımları kemiremez zaten ama en kısa zamanda yeni kafes mutlaka temin et 🙏 Ayrıca estağfurullah ne rahatsızlığı 😊

Üst Alt