Taha şahin
Aktif Üye
- Hastalık Belirtileri
-
Kafesde kanat çırpma
Saldırganlık
Tüy dökümü
- Hastalık Belirti Tarihi
- 1 Ocak 2025
- Kullanılan İlaç
- Multivitamin
33 günlük yavru sultan papağanım var geçen yavruluktan atladı bir daha atlar die annesiyle babasının kafesine koydum zemine ama babası tüylerini yoluyor ve anne ile babaya yük oluyor strese giriyorlar ayırmak istiyorum evde bir kafes var ama paslanmış ben paslandığını bilmiyordum yavruyu haliyle tabana koycam ama kafesin altındaki o beyaz şeyi de kayıp yeni kafes alcam ama en az 1-2 hafta beklemem lazım sizce paslı kafese geçici olarak koysam bir şey olur mu? Yavru zaten zeminde durcak ve kafesi yine de temizleyeyim işe yaramasa bile diyorum evde temizleyici kimyasal fazla yok lavanta yağıyla temizlesem olur mu?
Bir de dişi Sultan'ın kafasının en üstünde hafif seyirme var dikkatli bakınca görünüyor hatta öyle bile zar zor görünüyor yavruyu ayırınca azalır mı sizce? Ve dün yemliklerini değiştim ama çok az yem yemişler neden olabilir? Dişi kuş son zamanlarda kafes duvarına takılıyor (?) aslında rahatlıkla çıkabilceği bi durum ama kanat çırparak çekmeye çalışıyor ve erkek de son 2 gündür aşırı saldırgan niçin acaba ne diyosunuz sizce dişinin yeni yumurtladığı yumurtaları atayım mı kaldıramaz gibi bence dişinin yumurta sıkışması olabilir mi?
Bir de dişi Sultan'ın kafasının en üstünde hafif seyirme var dikkatli bakınca görünüyor hatta öyle bile zar zor görünüyor yavruyu ayırınca azalır mı sizce? Ve dün yemliklerini değiştim ama çok az yem yemişler neden olabilir? Dişi kuş son zamanlarda kafes duvarına takılıyor (?) aslında rahatlıkla çıkabilceği bi durum ama kanat çırparak çekmeye çalışıyor ve erkek de son 2 gündür aşırı saldırgan niçin acaba ne diyosunuz sizce dişinin yeni yumurtladığı yumurtaları atayım mı kaldıramaz gibi bence dişinin yumurta sıkışması olabilir mi?