• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yavru kuşların kafesten ayrılması

mandrake

Yeni Üye
Merhaba 3 tane yavru Kuşunuz oldu 35 günlük yem kırıyorlar yiyorlar. Sadece dengeli uçamıyorlar.

Benim asıl sorum şu, neden yavrular yem kırınca ayırıyoruz? Anne baba hepsi bir kafeste sorunsuz yaşıyorlarsa bile gene ayrılacak mı? Bunun mantığı nedir? Teşekkür ederim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlarda aile kavramı maalesef yok. Bir süre sonra anne baba yavrularla çiftleşmeye başlayabilir. Ya da anne baba çiftleşir kıskançlıktan zarar verebilir. Sonun ne olacağı belirsiz. Bu yüzden ayrımak en mantıklısı. Hatta uzun süre aynı kafeste kardeşler bile bir süre sonra çiftleşebilir. Ben açıkçası bu durumu doğru bulmuyorum. Sağlıklı kuşlar yetiştirmek için buna dikkat edilmeli diye düşünüyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba 3 tane yavru Kuşunuz oldu 35 günlük yem kırıyorlar yiyorlar. Sadece dengeli uçamıyorlar.

Benim asıl sorum şu, neden yavrular yem kırınca ayırıyoruz? Anne baba hepsi bir kafeste sorunsuz yaşıyorlarsa bile gene ayrılacak mı? Bunun mantığı nedir? Teşekkür ederim
Merhabalar, hala üreme sezonundayız. Yavrular yuvadan çıkmaya yakınken, anne baba tekrar çiftleşmeye ve yeni kuluçkaya hazırlanmaya başlar. Bazı kuşlar yumurtlasa dahi, yavrularına bakmaya devam edebilirken, çoğu eski yavruları yuvada ya da kafeste istemez. Basit itişmelerden, yavru dayağına hatta yavruya zarar verip öldürme noktasına kadar ilerleyebilir durum. O yüzden, yavruların hayatını riske atmamak adına, yem kırabilen yavrular üreme kafesinden ayrılır.

Üst Alt