• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yavru kuşlarda göğüs keskinliği

eva yamaan

Yeni Üye
herkese merhaba bir hafta önce iki tane yavru kuş aldım erkek kuşu aldıgım yerde 1 kafeste 10 tane kuş vardı kısaca hayvana bakılmamıştı sonradan farkettimki erkek kuşta bir gögüs sivriliği var ve kuş zayıf durumdaydı ben sahiplenince hayvanın neşesi yerine geldi yem yiyor oyun oynuyor ötüyo uçuyor dişi kuşta keskinlik yoktu oda gayet neşeliydi fakat ikisindede hapşırma vardi bende bu belirtilerden dolayı kurumadan şüphelenip veteriner hekime gösterdim hekim keskinliğin zayıflıktan dolayı oldugunu hapsırmanında yeni bir ortamdan dolayı oldugunu soyledi ben yinede burayada danışmak istedim yavru kuşta göğüs keskinliği normalmidir?

Furkan82828282

Paylaşımcı
herkese merhaba bir hafta önce iki tane yavru kuş aldım erkek kuşu aldıgım yerde 1 kafeste 10 tane kuş vardı kısaca hayvana bakılmamıştı sonradan farkettimki erkek kuşta bir gögüs sivriliği var ve kuş zayıf durumdaydı ben sahiplenince hayvanın neşesi yerine geldi yem yiyor oyun oynuyor ötüyo uçuyor dişi kuşta keskinlik yoktu oda gayet neşeliydi fakat ikisindede hapşırma vardi bende bu belirtilerden dolayı kurumadan şüphelenip veteriner hekime gösterdim hekim keskinliğin zayıflıktan dolayı oldugunu hapsırmanında yeni bir ortamdan dolayı oldugunu soyledi ben yinede burayada danışmak istedim yavru kuşta göğüs keskinliği normalmidir?
Bakım kötüyse zayıflıktan olabilir ama kuruma bir hastalığa bağlı olur yani kuruma olan kuş yem yemez zayıflar o yüzden olur

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuruma diye bir hastalık yoktur, hastalığa bağlı zayıflamaya kuruma denir. Hapşırık soğuk algınlığına bağlı da olabilir. Yeme, içmeleri nasıl

Furkan82828282

Paylaşımcı
Kuruma diye bir hastalık yoktur, hastalığa bağlı zayıflamaya kuruma denir. Hapşırık soğuk algınlığına bağlı da olabilir. Yeme, içmeleri nasıl
Abla neşesi yerinde diyor yem yiyor diyor bence zayıflık çünkü neseliyse yemde yiyorsa sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama siz daha iyi bilirsiniz tabiki

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Abla neşesi yerinde diyor yem yiyor diyor bence zayıflık çünkü neseliyse yemde yiyorsa sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama siz daha iyi bilirsiniz tabiki
Genelde yuvada çok yavru olunca evet zayıflıktan oluyor ablacım

eva yamaan

Yeni Üye
ilk öncelikle yanıtlarınız için çok teşekkür ederim aldığım yerde hayvanlar tıkış tıkıştı açıkçası fakat erkek kus geldiğinden beri saglıklı duruyor masallah tek sorun gogus sivriliği ve hapsırma dışkıda problem yok yeme içme gayet iyi neşeside aynı şekilde dediğim gibi dişi kuşa göre zayıf erkek kuş ve daha bir bucuk aylık yani hapşırma ve göğüs dışında bir sorun yok açıkcası beni aydınlatırsanız cok sevinirim suluguna 5 damla multivitamin damlattım umarım hapşırık son bulur kilo aldıkcada gogus keskinliği yok olur umarim baktim olmuyor tekrar bi veterinere goturmem şart

Furkan82828282

Paylaşımcı
ilk öncelikle yanıtlarınız için çok teşekkür ederim aldığım yerde hayvanlar tıkış tıkıştı açıkçası fakat erkek kus geldiğinden beri saglıklı duruyor masallah tek sorun gogus sivriliği ve hapsırma dışkıda problem yok yeme içme gayet iyi neşeside aynı şekilde dediğim gibi dişi kuşa göre zayıf erkek kuş ve daha bir bucuk aylık yani hapşırma ve göğüs dışında bir sorun yok açıkcası beni aydınlatırsanız cok sevinirim suluguna 5 damla multivitamin damlattım umarım hapşırık son bulur kilo aldıkcada gogus keskinliği yok olur umarim baktim olmuyor tekrar bi veterinere goturmem şart
Elinde varsa probiyotik ver büyük ihtimalle zayıflık karışık yem ver tek çeşit verme yulaf vs ver toparlar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşlara kızıldarı, aspur yulaf kaliteli yem sebze meyve verin
Kafesten çok çıkarmayın çabuk zayıflar çabuk kilo alırlar
Ortam değiştiren kuşlar hapşurmaz😔
Üst solunum yolu bakteri kapar, üşütür tozlu ortam olur hapşurur
Kekik çayı yapın
Suluklarına doldurun, haftada 1 defa verin yüzlerine, burunlarını sprey kutusuna doldurup fıs fıs yapın haftada 2 defa
Kekik çayı: 1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı su
Çeyrek suluğa çay diğer çeyrek su doldurun
Toplam yarım suluk olacak, 5-6 saat sulukta kalsın, sonra onu dökün taze su doldurun
Kuşlar üşümesin 22-23 derece altında üşürler onlar yavru daha çabuk üşürler sıcak tutun
Çeşme suyu, arıtma su vermeyin
Kapalı şişe su mineral bakımından zengindir ve verilmelidir

Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını destekler
Rutin kullanılmalıdır

mortsvivants

Paylaşımcı
Kuşlara kızıldarı, aspur yulaf kaliteli yem sebze meyve verin
Kafesten çok çıkarmayın çabuk zayıflar çabuk kilo alırlar
Ortam değiştiren kuşlar hapşurmaz😔
Üst solunum yolu bakteri kapar, üşütür tozlu ortam olur hapşurur
Kekik çayı yapın
Suluklarına doldurun, haftada 1 defa verin yüzlerine, burunlarını sprey kutusuna doldurup fıs fıs yapın haftada 2 defa
Kekik çayı: 1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı su
Çeyrek suluğa çay diğer çeyrek su doldurun
Toplam yarım suluk olacak, 5-6 saat sulukta kalsın, sonra onu dökün taze su doldurun
Kuşlar üşümesin 22-23 derece altında üşürler onlar yavru daha çabuk üşürler sıcak tutun
Çeşme suyu, arıtma su vermeyin
Kapalı şişe su mineral bakımından zengindir ve verilmelidir

Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını destekler
Rutin kullanılmalıdır
Abla gerçek bir kuş profesörü

eva yamaan

Yeni Üye
Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun . kuşlarımda büyük bir sorun yoktur umarim solunum yolu sorunu diyince korktum açıkcası bugün dediğiniz kekik çayını yapıcam.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Demet ablam profesörü de geçti ordinaryüs 🥰

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Estağfurullah ablacım 💓ben alaylı sen okuyorsun maşallah SüphanAllah Rabbim zihin açıklığı versin inşallah canım benim 💓🥰
Yok ablam estağfurullah 😍 Esas bilgi tecrübe, deneyimle olur 🙏 Rabbim sana sağlıklı, uzun ömürler versin senden öğrenecek çok şeyimiz var 🥰🥰🥰🥰 Teşekkür ederim ablam 😘😘😘

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yok ablam estağfurullah 😍 Esas bilgi tecrübe, deneyimle olur 🙏 Rabbim sana sağlıklı, uzun ömürler versin senden öğrenecek çok şeyimiz var 🥰🥰🥰🥰 Teşekkür ederim ablam 😘😘😘
Teşekkür ederim ablacım gerçekten doğru bilgiyi paylaşmak çok güzel ve faydalı🥰💓

Üst Alt