• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kuş yuvadan atladı

lvdd

Yeni Üye
Tekrardan merhaba,
Biraz önce 25 günlük kuş aşağıya atladı. Yem kırmayi bilmiyor gibi, annesi yuvadayken beslemiş, kursağı dolu şu anlık. Önüne biraz aspur koydum ama yemiyor. Yuvaya geri koymalı mıyım veya ne yapmalıyım?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
kesinlikle koymalısınız?
ayrıca yuvalığın resmini paylaşır mısınız? yuvalığınız çok derin değilse, yavruların erken atlamasına sebep oluyorsa yuvalığı değiştirmeniz gerekecektir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Daha zamanı var 30 güne kadar o çıksın siz koyun daha sonra yuva dışında babası beslenmeyi yem kırmayı öğretir dal darı varsa yuvalık içine dal darı koyun gunluk6

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle yuvalık kesinlikle değişmeli, plastik folluklu yuvalıklarda temin edip yeni turda onu kullanmalısınız. hem temizlik için çok daha iyidir.
delikle zemin arasındaki mesafeye de bakarak almalısınız.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ben çok farklı düşünüyorum. Kuş yuvadan kendisi atladıysa tekrar sokmanız halinde anne kuşun o yavruyu tartaklama ihtimali var başıma geldi çünkü. Yapmayan anne kuşlar da var ama geri koyarsanız anneyi gözleyin. Koymazsanız tabana kağıt açıp ak darı ve aspur oranı yüksek bir yem dökün uzaktan izleyin. Ya babadan öğrenecek ya da yine ebeveynler tarafından kafesin tabanında beslenecektir.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bir de yuvalık çok küçük. Hem daha büyük hem de folluklu olmalı. Yavru üç değil de beş tane olsaymış nolacakmış acaba :)

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Şöyle benim kuşlarında yuvadan atlıyorlar belli bı güne akdar geri koyuyorum annesi besliyor . Ama sürekli izleyin şu zamanlar önemli ve tehlikeli zamanlar herhangi bir şiddet belirtisi olmasın.

Üst Alt