• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kuş hasta

Nusa

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba dün fotoğrafını atmıştım kuşun dün iyiydi bugün hasta gibi elime aldığımda poposunda dışkı birikmişti şırıngayla ılık suyla temizledim poposuna zeytin yağı sürdüm limon suyuyla suyu karıştırıp ağzına damlattım dışkı rengi normaldi ama büyüktü şimdi devamlı gövdesinin üstünde yatıyor uçn ya da tünekte durna bir kuş değil yumurtadan çıkalı bir ay bile olmadı babası çok az besleyebiliyir devamlı uyukluyor ötmüyor lütfen yardım edin durumu ne olabilir ne yapmam gerek sularına multivitamin damlattım ve anne babaya yeşillik verdim lütfen kuş ölürse kahrolurum

Nusa

Aktif Üye
ne yapacagimi sasirdim baba ciftlesmeye calisiyor annesi ilgilenmeyi birakti yavru daha yeme bile dusmedi diski yapamiyor yaptiginda bu sekilde yapiyor surekli titriyor anne babasi ilgilenmiyir hava cok soguk sivasta kus veterineri yok benim ilgilenmem lazim ama sorunu ne onu bile bilmiyorum

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
El ile besleme yapabilir misiniz kursaktan? Kuşun yemesi gerekiyor.

Nusa

Aktif Üye
Siringayla deniyorum beceremedim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Elinizden yem yemiyor mu?

Nusa

Aktif Üye
Kabuksuz yem vermeye calisiyorum 23 ocakta cikmisti yumurtadan henuz yem yemeyi ogrenmedi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeme bile düşmediyse ve hastaysa sizin besleme aparatıyla mutlaka beslemeniz gerekir. Kuşu babasından ayırın ve sıcak bir yere getirin kalorifer yanı mesela. Ama şuan için beslemeniz çok önemli bir faktör. Aklıma gelenler bunlar. Hocalarımıza bırakıyorum 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Annesi yok mu? Babayı ordan alın anne beslesin takip edin besleme yapmıyorsa siz besleyin

Nusa

Aktif Üye
Annesi yok mu? Babayı ordan alın anne beslesin takip edin besleme yapmıyorsa siz besleyin
Hocam anne terk etti cocugu ikisini bir kafese koyup babayi ayirdimvama anne ilgilenmiyor hatta saldırıyor kontrollu bir sekilde babaya beslettirip uzaklastirdim en son ama her firsatta ustune cikmaya çalışıyor yavru elimden yemedi ne yaptiysam 🥺🥺

Nusa

Aktif Üye
Babasi ben uyurken ciftlesmis olabilir mi bu cocuk niye bu halde 🥺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Büyük ihtimalle açtır. Siz daldarı, aspur verin. Elle besleme mamasıyla gagasından kaşıkla verin. Babanın çiftleşmeye çalıştığını bildiğiniz halde aynı kafese koymayın babayla.

Nusa

Aktif Üye
Yok asla ayni kafese koymam elimde tutuyorum yavruyu besleyip bitirdiginde çekiyorum ama bira siringayla beslemeyi basardim yavru hala kafasini kaldiramiyor ölecek sanirim 😢

Nusa

Aktif Üye
Streamable Video bi bakabilir misiniz yem yemeyi basarabiliyor mu ben emin olamadim ugrasiyorum sabahtan beri ama yanlis mi yapiyorum onu da bilmiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yem kırmaya başladı mı. Şuan için gördüğüm ağzını oynatıyor ama yem yiyor mu onu siz daha iyi bilirsiniz. Kursağı dolu mu boş mu kontrol ediniz. Siz kuşları ayirmadiniz mi ayirin eğer baba zarar veriyorsa. Bu kadar yavru kuşum hiç olmadı. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama sanki siz kendiniz mama yapip siringayla besleseniz daha faydalı olacak anne eğer beslemiyorsa 🙏🏻

Nusa

Aktif Üye
Babadan ayirdim anneyle tutuyorum dun anneden de ayirmistim saldirdi diye ama siringayla besleyemedim bi deneyeyim kabul edecek mi annesi dedim dun gece kabullendi besledi tekrar annesi ama yeniden ciftlesmeye calisiyolar erkek kus kafesin etrafinda kur yapiyor ve bugun butun gun anne hic beslemedi yavru agzini aciyor hic sallamiyo annesi tetikte beklemedeyim erkegi ayirdiktan sonra tekrar saldirmaz diye dusundum ama anne de baba gelsin diye bas bas bagiriyor ne zormus yahuu