• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavru kumru kuş eklem sorunu

Faruk Demir

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Eklem yerinde çıkık
Hastalık Belirti Tarihi
16 Ağu 2025
Merhabalar, bugün yuvasından düşmüş yavru kumru bulduk eve aldık, bir bacağı diğerine göre düz ve yan tarafa doğru ayrık duruyor galiba çarpık bacak gibi. Tırnaklarını oynatabiliyor ve bacağını hareket ettirebiliyor o yüzden kırık olduğunu düşünmüyorum. Hareketli, yemek yiyip su içebiliyor ve dışkılayabiliyor, eve aldık bacağını düz tutabilecek şekilde bir çorabın içine koyduk (eğer böyle yapılması kötü ise söyleyin lütfen üşümesin diye koyduk) internette forumları gezdim tek tek baktım kas gevşetici sürülebilir dediler voltaren, ya da reparil gel de sürülebilir dediler ki net bir cevap almadan yapmak istemedim, yemek ve su verdim yarım saat önce kursağı dolu gözüküyor, vitamin ve minerallerini araştırdım ama ona da kesin bir cevap alamadım, ne sıklıkla beslemem gerekiyor mümkünse hızlı bir şekilde dönüş alabilir miyim :(

Ekli dosyalar

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Kasaplarda satılan köpük tabaklar ile kelepçe yapabilirsiniz daha çok küçük düzelir zamanla

Faruk Demir

Yeni Üye
Kasaplarda satılan köpük tabaklar ile kelepçe yapabilirsiniz daha çok küçük düzelir zamanla
az önce veterinerden geldim röntgen çektirdik, eklem bölgesinde çıkık varmış çarpık bacak olmadığını söyledi ve bu yerine oturtulabilecek bir şey değilmiş dediğine göre, ama yavru olduğu için büyüdükçe kaynaşabilir ama yaşama ihtimali az dedi, çok küçük daha yavru annesi bakmamış galiba yuvasından düşmüş, şırınga ile yumurtayı ıslatıp besliyorum ve su içiriyorum, gayet de yiyor dışkılamasını da yapıyor. Başka önerebileceğiniz bir şey varsa eklem sağlığı için vitaminler olur v.s lütfen yazın.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
az önce veterinerden geldim röntgen çektirdik, eklem bölgesinde çıkık varmış çarpık bacak olmadığını söyledi ve bu yerine oturtulabilecek bir şey değilmiş dediğine göre, ama yavru olduğu için büyüdükçe kaynaşabilir ama yaşama ihtimali az dedi, çok küçük daha yavru annesi bakmamış galiba yuvasından düşmüş, şırınga ile yumurtayı ıslatıp besliyorum ve su içiriyorum, gayet de yiyor dışkılamasını da yapıyor. Başka önerebileceğiniz bir şey varsa eklem sağlığı için vitaminler olur v.s lütfen yazın.
Hocam fazla hareket ettirmeyin suyunu yemini siz yedirin eğer düzgün duruyor oturtduysa çabuk kaynar iyi olur inşallah

Üst Alt