Faruk Demir
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Eklem sorunu
- Hastalık Belirti Tarihi
- 16 Ağu 2025
Merhabalar, sabah açtığım konuyu güncellemek istedim, yuvasından düşmüş yavru kumru bulduk eve aldık, bir bacağı diğerine göre düz ve yan tarafa doğru ayrık duruyor çarpık bacak diye düşündük ama bugün veterinere röntgen çekmeye götürdüğümde ekleminde bir problem olduğunu gördük. Tırnaklarını oynatabiliyor ve bacağını hareket ettirebiliyor o yüzden kırık olduğunu düşünmüyorum. Hareketli, yemek yiyip su içebiliyor ve dışkılayabiliyor, eve aldık bacağını düz tutabilecek şekilde bir çorabın içine koyduk (eğer böyle yapılması kötü ise söyleyin lütfen üşümesin diye koyduk) internette forumları gezdim tek tek baktım kas gevşetici sürülebilir dediler voltaren, ya da reparil gel de sürülebilir dediler ki net bir cevap almadan yapmak istemedim, veteriner de çok da bir işlevi olmadığını söylemişti, haşlanmış yumurtayı ıslatıp verdim, bir de oda sıcaklığında 35-37 derece arasında su içirdim (şırıngadan), 2-3 saatte bir beslemem gerekiyor sanırım, eklemleri büyüdükçe kaynaşabilir ama yaşama ihtimali yavru olduğu için düşük dedi veteriner, ayağı düzelmeyebilir ama eğer yaşarsa destek ayağı olarak kullanabilirmiş, eklem sağlığı için önerebileceğiniz vitaminler varsa lütfen yazınız.
Ekli dosyalar
-
174.9 KB Görüntüleme: 2
-
70.5 KB Görüntüleme: 2