• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kelepçe

Nur Y.

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar herkese iyi haftasonları dilerim. İki yavruda çok şükür çarpık bacak durumunu atlattık. Fakat en küçük yavru da hala devam etmekte. En büyük numara kelepçeyi kullanıyorum fakat yavru diğerlerinden küçük olmasına rağmen ve kelepçe ona göre büyük olmasına rağmen bacak kenarlarında ezilme durumu gördüm dün çıkarttım. Çok az takmama rağmen nasıl bunda öyle oldu anlayamadım. Büyük kuşlarda bir sorun yaşamadım. Çarpıklık devam ettiği içinde şimdi tekrar takmak durumunda kaldım. Acaba dişi mi çok oynuyor sizce bilezikle. Ne yapmalıyım sizce?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bazı yavrular çıkarmak için zorluyor bu yüzden yaralar oluşur teramiycn deri melhemi sürün yaralara iyileşir kaç numara kelepçe kullanıyorsunuz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Videodakş yavruysa ondada çarpıklık çok kalmamış gibi duruyor. Öyle bacak açılmaları olur o kadarı norlmaldir yavrularda. Bunun için yuvalıkta talaş veya mısır granülü bulunursa açılmayı daha aza indirger. Kelepçenin iç kısmına sargı bezine teramisin sürüp minik bir bandaj gibi sarıp o bandajın üzerine kelepçeyi takın. Derisine teması azalacağı için hem tahriş yinelemez hemde iyileşmesini sağlar. Beş altı gün daha takılsa tamamen düzelir.

Nur Y.

Paylaşımcı
Videodakş yavruysa ondada çarpıklık çok kalmamış gibi duruyor. Öyle bacak açılmaları olur o kadarı norlmaldir yavrularda. Bunun için yuvalıkta talaş veya mısır granülü bulunursa açılmayı daha aza indirger. Kelepçenin iç kısmına sargı bezine teramisin sürüp minik bir bandaj gibi sarıp o bandajın üzerine kelepçeyi takın. Derisine teması azalacağı için hem tahriş yinelemez hemde iyileşmesini sağlar. Beş altı gün daha takılsa tamamen düzelir.
Eğer çok yayılma devam ederse dediğiniz gibi yapacağım teşekkürler