• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yavru karga bakımı

Meryem Yılmaz

Yeni Üye
Merhabalar, dışarda yavru bir karga buldum boynunda sarı leke gibi bir şey var bakmayı düşünüyorum ama o lekeyi anlayamadım yara mı ne? Birde ne ile ve nasıl beslemek gerek, kendi yemeyi beceremiyor çiğer lapasını ağzına sokup yedirtmeye çalıştım oda boğazında kaldı zar zor çıkardım hayatta hala çok şükür ckmdldödldöclx

Nur I.

Yeni Üye
Saka yavrusu, muhtemelen uçma çalışması yaparken atlamış yuvadan. Eğerki etrafta yuvasını gördüyseniz geri koymanız en iyisi.

Sarı yer dediğiniz kursak kısmı ama bir yarası mı var net belli olmuyor.

Etrafınızda akvaryumcu varsa canlı yem alıp verebilirsiniz kuşa. Olması çiğ kıymayı yutabileceği boyutlarda yedirmeye çalışın. Arada su içirmeyi de ihmal etmeyin.

Bol bol kanat egzersizi yapmasını sağlayın ayrıca.

Meryem Yılmaz

Yeni Üye
Saka yavrusu, muhtemelen uçma çalışması yaparken atlamış yuvadan. Eğerki etrafta yuvasını gördüyseniz geri koymanız en iyisi.

Sarı yer dediğiniz kursak kısmı ama bir yarası mı var net belli olmuyor.

Etrafınızda akvaryumcu varsa canlı yem alıp verebilirsiniz kuşa. Olması çiğ kıymayı yutabileceği boyutlarda yedirmeye çalışın. Arada su içirmeyi de ihmal etmeyin.

Bol bol kanat egzersizi yapmasını sağlayın ayrıca.
Bu büyüklükte bir yavru kendisi yem ver mi yoksa illa şırınga gerekli mi? Yemi zaten ağzını açıp zar zor yedirdim suyu içiremedim suyu nasıl içiririm?

Nur I.

Yeni Üye
Bu türleri anne babası direkt parça ile besler. Muhabbet kuşlarındaki gibi lapa formunda mama tüketmezler. Bu yüzden yaşı fark etmeksizin iri olmayan lokmalar verirseniz kendisi yer, şırıngaya gerek olmaz.

Suyu şırınga ile gagasına birkaç damla damlatarak içilebilirsiniz. Sizin elinizden birşeyler yemeye alıştıkça daha rahat yedirirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu kuş saka değil alacalı karga yavrusuna benziyor bunlar doğada protein ağırlıklı beslenirler.kursagindaki yara olabilir bu yüzden imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün bölgeyi fotoğrafta net göremedim yara değilse de tüy yolunmustur daha net fotoğraflar eklerseniz bakalım.Un kurdu veya morio kurdu bulabilirseniz günlük bir öğün verebilirsiniz kendisi yiyemezse besleme maması ve aparat temin ediniz elle besleme yapacak birine yaptırırsiniz..evde kuşunuz varsa yemlerinden önüne koyun belki acıkınca kendisi de yer suyu nur hanımın dediği şekilde şırınga ile icirebilirsiniz

Meryem Yılmaz

Yeni Üye
Bu kuş saka değil alacalı karga yavrusuna benziyor bunlar doğada protein ağırlıklı beslenirler.kursagindaki yara olabilir bu yüzden imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün bölgeyi fotoğrafta net göremedim yara değilse de tüy yolunmustur daha net fotoğraflar eklerseniz bakalım.Un kurdu veya morio kurdu bulabilirseniz günlük bir öğün verebilirsiniz kendisi yiyemezse besleme maması ve aparat temin ediniz elle besleme yapacak birine yaptırırsiniz..evde kuşunuz varsa yemlerinden önüne koyun belki acıkınca kendisi de yer suyu nur hanımın dediği şekilde şırınga ile icirebilirsiniz
Zaten ala karga yavrusu, ben bu tür yaralanmaya daha önce rastlanmıştım ne olduğunu bilmiyorum ama bu şekilde yaralarda kuşta bir zaman sonra iştahsızlık, denge bozukluğu, fenalaşmalar sonra ölüm oluyor kulu besleyip içirmeme ona yuva hazırlamam rağmen kuş gece fenalaştı öldü maalesef zaten tahminen kul ölecek olduğu için ebeveynleri atmış çünkü kargalar yavrularını kolay bırakacak hayvanlar değil zaten yavru da anormal şekilde kokuyordu gece ki kargalar araştırdığım ladar ile zaten kokan hayvanlarmış evde durunca neyse dediğim gibi bu yara ne yarası bilmiyorum ama sarı tabaka tarzıydı ve tam o kursak bölümünde anormal şişlik vardı (yaranın olduğu yer) artık iltihap mı desem Tümör mi desem bilemedim çok değişik yaraydı foto çekme şansım olmadı maalesef daha fazla