• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru almak için ne yapmalı?

koksal

Yeni Üye
İyi akşamlar
Erkek Muhabbet kuşum dişiyi sürekli yuvaliga gönderiyor sonra ötup duruyor bu normal bir davranış mi sanki yuvaliktan çıkmasını istemiyor. Yavru almak istiyorum fakat şuan için çiftleşme büyük ihtimalle olmadı dişi isteksiz gibi ne zaman erkek yanaşmaya çalışsa onu korkutarak uzaklastiriyo ama yuvaliga girerken kavga yok aralarında . Erkek kuş dişiyi ağızdan yemle besliyo ara sıra gördüğüm kadarıyla dişi kuş 8 aylık erkek 2 yaşında. Yavru almam için takviye bişey kullanmama gerek var mı ? Ballı kraker kalamar kemiği ara sıra da havuç yumurta maması veriyorum. Bu davranışları normal mi eş tutmusmudur sizce?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
İyi akşamlar
Erkek Muhabbet kuşum dişiyi sürekli yuvaliga gönderiyor sonra ötup duruyor bu normal bir davranış mi sanki yuvaliktan çıkmasını istemiyor. Yavru almak istiyorum fakat şuan için çiftleşme büyük ihtimalle olmadı dişi isteksiz gibi ne zaman erkek yanaşmaya çalışsa onu korkutarak uzaklastiriyo ama yuvaliga girerken kavga yok aralarında . Erkek kuş dişiyi ağızdan yemle besliyo ara sıra gördüğüm kadarıyla dişi kuş 8 aylık erkek 2 yaşında. Yavru almam için takviye bişey kullanmama gerek var mı ? Ballı kraker kalamar kemiği ara sıra da havuç yumurta maması veriyorum. Bu davranışları normal mi eş tutmusmudur sizce?
Oncelikle balli krakeri acilen kesiniz faydadan cok zararı var. Uretim kolay is degildir dikkat etmeniz gereken cok husus var. Kuslarin kizisma durumu ve yaslari, kafesin duzeni, bulundugu ortam, sıcaklık, verdiginiz takviye ve tohumlar, taktiginiz yuvaligin boyutu vs vs... Önce kuşları bir görelim, kisa bir videolarini streamable.com uzerinden paylaşıp linkini buraya yapistirin. Yeni yapilmis diskilarinin resimlerini de ekleyin. Sonrasinda uretim icin gerekli olanlari konusuruz.

Üst Alt