• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaş cinsiyet tahmini ve artı bir soru

aylak2797

Yeni Üye
Merhaba bir arkadasim bana kuş verdi ama cinsiyetleri n nedir bilmiyorum iki sarı ve bir mavi. Birde acik mavi kuş var cinsiyeti erkek onun ama hasta gibi kanatları yerde çok zayıfladı dişi alinmis yanına sonra dişi çok hirpalayinca tüye girdi şimdi de zayıfladı strese filan mı girdi acaba ne yapmalıyım
Zayıfladı hayvan

rilish26

Müdavim
Gözlerim beni yanıltmıyorsa ilk kuş dişi 2. limon gibi olan erkek gördüm 3. fotadaki de dişi gibi. Hayvan zayıfladıysa elle beslemeniz lazım ve duruşu falan iyi durmuyor buradan bir çözüm sunabilenler olabilir ama ben vakit kaybetmeden bir veterinere götürürdüm o kuşu ayırmışsınız galiba iyi de yapmışsınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben sadece ilk fotoğrafı dişi diğerleri erkek diyorum. Kanatlar ya stresten yada sıcaktan açılır. Sanırım şuan ikiside var. Banyo yapması için kafese tabana kapla su koyun yıkanmazsada fısfıs yöntemi ile su püskürtün. Stresede elma verin veya papatya çayı demleyip suyunu suluğuna koyun sakinleştirir.

aylak2797

Yeni Üye
İlk resimdeki mavi dişiyi almışlar kuş ondan sonra tuye strese girmiş sanırım darı filan verdim yiyor dışkı takibi yapıyorum açık sarı dişi dendi bana erkek çıkmasın sakın kasiyorlar sarılar birbirlerini birde yawru dendi bana ama açık mavi bariz hareketsiz ve hasta tüyden çıktı toplamak zor olacak gibi onu fazla vitamin verdik ondan mı acaba

TAHA

Aktif Üye
1 olan dişi 2 erkek 3 disi 4 erkek gordum ben

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Banada öyle dedi muhtemelen de öyle hasta olana tavsiyeniz varmi
Kuşun temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz. Bana hasta gibi gelmedi. Dediğim gibi sıcak ve stres var. Banyo rahatlatacaktır. Tüyede faydası olur.Tüy için BT amin forte takviye kullanın. Tüm kuşlarınız için entrobac probiyotik ve gerwit multivitamin takviye kullanmanızı tavsiye ederim.

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bence sadece ilk fotoğraftaki dişi geri kalan hepsi erkek. 🌸

aylak2797

Yeni Üye
Kuşun temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz. Bana hasta gibi gelmedi. Dediğim gibi sıcak ve stres var. Banyo rahatlatacaktır. Tüyede faydası olur.Tüy için BT amin forte takviye kullanın. Tüm kuşlarınız için entrobac probiyotik ve gerwit multivitamin takviye kullanmanızı tavsiye ederim.
Dışkı bekliyorum kafes büyük peçete bıraktığım yere yapmasını bekliyorum dediğiniz tüm vitaminler var sırasıyla tüm kuşlara günlük olarak veriyorum hatta çok verdim diye hasta etmiş olabilirim ama bu söylemler beni pskolojikmen rahatlatıyor teşekkür ederim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı bekliyorum kafes büyük peçete bıraktığım yere yapmasını bekliyorum dediğiniz tüm vitaminler var sırasıyla tüm kuşlara günlük olarak veriyorum hatta çok verdim diye hasta etmiş olabilirim ama bu söylemler beni pskolojikmen rahatlatıyor teşekkür ederim
İsterseniz kuşu ayırın üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Dördüncü gün temiz peçete üzerine güncel dışkısını eklerseniz tekrar.

aylak2797

Yeni Üye
Aaaa bu bana dişi diye geldi :):). yeica hasta dediğim kuş toparlaniyor sanki en azından yem yiyor hareketli biraz çok ilgileniyorum yeşillik verdim düzelir umarim

Son düzenleme: