• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardıma ihtiyacım var

barbunya

Yeni Üye
Merhaba, direkt konuya girmek istiyorum kuşumun (erkek/ 3.5 yaşında) ayağında bu tarz yaralar geçen sene de çıkmıştı. Bi tane krem sürmüştük ve kısa sürede geçmişti ama o zamanlar tekti ve eşi yoktu. Birde bu kadar kötü olmamıştı. Belki tüy dökme dönemidir eşi olmadığındandır vs. Diye düşünmüştük ama bu sene yanına bir eş aldık ve tekrardan yine geçen senekiyle aynı olarak son bahar zamanları tekrar bu yaralar oldu. Kuşumun eşi mutasyonsuz ve ondan daha kuvvetli gaga ve kanatları var çoğu konuda ona baskın oluyor. Yan yana uyuyor oyun oynuyor bir birlerini besliyorlar ama yarası olan kuşumun ayaklarını devamlı ısırıyor diğeri. Onu kafes içinde kovalıyor ama garip olan şu ki o kadar uğraşıp durduktan sonra yan yana uyuyup bir birlerini seviyorlar. Eş olarak aldığımızın erkek olduğuna dahi şüphelenmeye başladım çünkü bir birlerine kur yapmadılar, (Eş olarak aldığımız 8 aylık) sizler bu konu hakkında ne dersiniz bi ilaç vs. Tavsiye edebilir misiniz sizce eşi mi daha da kötüleşmesine sebep oluyor Nası bu durumu engelleyebilirim? Ayrıca kuşumun başka hiç bir sıkıntısı yok, iştahlı ve canlı. Sadece bacakları sıkıntılı. Eşiyle olan ilişkisi hakkında da tavsiye verebilirseniz çok sevinirim sizce normal mi bir birlerini kovalamaları?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha önce hangi kremi kullanmıştınız? Eğer eş yaralıyorsa ayırmanızı öneririm

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayvanlar için değildi annem vermişti bitkisel bir kremdi ama epey yardımcı oldu. Eşiyle ayırdım bugün şimdi ne yapsam bilemiyorum
Rif ampul alın eczaneden günde 2-3 kez kulak çöpüyle sürün iyi gelir 🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer birisi kızgınlıkta diğeri değilse böyle problemler olabilir 🙂 İkisi de kızgınlıkta olursa sorun kalmayacaktır 🙏

Üst Alt