• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardım lazım acilen

Ertuğrul Ersoy

Yeni Üye
Arkadaşlar bana acil yardım lazım aniden hasta oldu kuşum 3 gündür çok halsiz ishali yeni başladı veterinere götürdüm çok zayıflamış dedi o yüzden tedaviye başlayamıyorum dedi yemini değiştir dedi değiştirdim yine yemiyor dal darı verdim çok az yedi aklıma gelecek ve çevremdekilerin dediklerini denedim ama hiç bir şey olmadı artık ne yapacağımı bilemiyorum bu vakitten sonra ölene kadar yanında duracağım ama gün içinde işte oluyorum yazmayı unutuyordum çok az ve ara sıra yiyor ben uğraşınca kendisi yemiyor bide dilinin ucu beyaz gibi o da yeni olmuş

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gittiğiniz vet kanatlı uzmanı mıydı.. nerede ikamet ediyorsunuz. Kuşun el besleme yapılması gerekiyor. Yumurtayı iyice haşlayıp sarısını yoğurt kıvamına getirip kaşık yada şırınga ile beslemeye çalışın. Güç toplaması gerekiyor. Gözlerinde sulanmış. Eczaneden tobrased göz damlası alıp damlatın.

Hangi yemi kullanıyorsunuz. Takviye veriyormusunuz? Veriyorsanız neler.

Kuşun tünekte videosunu streamble üzerinden yükleyip linkini burada paylaşın lütfen. Ayrıca temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Arkadaşlar bana acil yardım lazım aniden hasta oldu kuşum 3 gündür çok halsiz ishali yeni başladı veterinere götürdüm çok zayıflamış dedi o yüzden tedaviye başlayamıyorum dedi yemini değiştir dedi değiştirdim yine yemiyor dal darı verdim çok az yedi aklıma gelecek ve çevremdekilerin dediklerini denedim ama hiç bir şey olmadı artık ne yapacağımı bilemiyorum bu vakitten sonra ölene kadar yanında duracağım ama gün içinde işte oluyorum yazmayı unutuyordum çok az ve ara sıra yiyor ben uğraşınca kendisi yemiyor bide dilinin ucu beyaz gibi o da yeni olmuş
Merhaba çok geçmiş olsun.elinizde el besleme maması varmı kursak beslemesi yapmalısınız. Aç kalmamalı. Aç kaldıkça sindirim sistemi çöküyor, ishal ondan. Acilen besleyin. Evde bugün yumurta haşlayın Mısır unu ve su karıştırın ezin iyce. Şiringa ile verin lütfen. Yarın ilk iş versele laga elbesleme maması yada mamaist.com dan elbesleme maması alın. Zeolit Tozu temin edin. Tarif ederiz size. Korkmayın Allah ın izniyle düzelir. Ama aç kalmasın lütfen

Ertuğrul Ersoy

Yeni Üye
Merhaba çok geçmiş olsun.elinizde el besleme maması varmı kursak beslemesi yapmalısınız. Aç kalmamalı. Aç kaldıkça sindirim sistemi çöküyor, ishal ondan. Acilen besleyin. Evde bugün yumurta haşlayın Mısır unu ve su karıştırın ezin iyce. Şiringa ile verin lütfen. Yarın ilk iş versele laga elbesleme maması yada mamaist.com dan elbesleme maması alın. Zeolit Tozu temin edin. Tarif ederiz size. Korkmayın Allah ın izniyle düzelir. Ama aç kalmasın lütfen
Kıvamı nasıl olacak hemen yapayım ama bence sadece şırınga var kursak beslemesi nasıl yapacağım

Ertuğrul Ersoy

Yeni Üye
Gittiğiniz vet kanatlı uzmanı mıydı.. nerede ikamet ediyorsunuz. Kuşun el besleme yapılması gerekiyor. Yumurtayı iyice haşlayıp sarısını yoğurt kıvamına getirip kaşık yada şırınga ile beslemeye çalışın. Güç toplaması gerekiyor. Gözlerinde sulanmış. Eczaneden tobrased göz damlası alıp damlatın.

Hangi yemi kullanıyorsunuz. Takviye veriyormusunuz? Veriyorsanız neler.

Kuşun tünekte videosunu streamble üzerinden yükleyip linkini burada paylaşın lütfen. Ayrıca temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz.
Tuzla İstanbul da ikamet ediyorum uzman mı pek bilmiyorum

Doğacı

Eski Forumcu

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kıvamı nasıl olacak hemen yapayım ama bence sadece şırınga var kursak beslemesi nasıl yapacağım
İğnesiz şırınga ile ağzına yanaştırın yerse belki yiyebilir yemezse petshoplarda satın alabilirsiniz fakat bilen biri yapmalı yanlış olmamalı kursak besleme , yoğurt , puding kıvamında olmalı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tm önce sakin olun lütfen 🤗
Yumurtayı haşlayın iyice içine yaklaşık 1 çaykaşığı mısır unu dökün. İyce karıştırın yumurta iyce ezilsin.su dökün yavaş yavaş sıcak su olsun. Şiringa dan akacak kıvama gelince verin. Kuşunuzu sol elinize alın yüzü size dönük ve gözgöze bakıyorsunuz. Sağ elinizde şiringa sol tarafa doğru yani sizin sol kolunuz tarafına yavaş yavaş sıkın. Sağ tarafta soluk borusu var. Dikkat edin kaçmasın lütfen

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tm önce sakin olun lütfen 🤗
Yumurtayı haşlayın iyice içine yaklaşık 1 çaykaşığı mısır unu dökün. İyce karıştırın yumurta iyce ezilsin.su dökün yavaş yavaş sıcak su olsun. Şiringa dan akacak kıvama geline verin. Kuşunuzu sol elinize alın yüzü size dönük ve gözgöze bakıyorsunuz. Sağ elinizde şiringa sol tarafa doğru yani sizin sol kolunuz tarafına yavaş yavaş sıkın. Sağ tarafta soluk borusu var. Dikkat edin kaçmasın lütfen
Ayrıca bu tarif tek sefer için fazla. 4ml.yeterli ilk için

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çekmeköydeyim getirebilirseniz beslemede size yardımcı olurum.

Doğacı

Eski Forumcu
Aç kalmamasına dikkat edin besleme yapın

Üst Alt