• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardım! - Konur Papağanı mamadan yeme geçiş

secerahmet87

Yeni Üye
Merhabalar,

bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum,
Öncelikle kuşum hakkında biraz bilgi vereyim, tahmini olarak 2 aylık bir konurumuz var.
Bundan 2 hafta önce bir ishal geçirdi, ama şu anda maşallah çok iyi. Yanlız mamadan yeme geçiş konusunda biraz sıkıntımız var.
Mutfakta şırındagadan mama yediği öğrendi. karnı çok acıktığı zaman kafesinden çıkartıyoruz ve oraya geldiğinde deyim yerindeyse çıldırıyor mama yemek için. Ama artık ufak ufak yeme geçmesini istiyoruz.

Yulaf ve Aspur'a bayılıyor ama onun dışında yem içerisinde bulunan diğer yemlere nerdeyse hiç dokunmuyor. Hasta olmadan önce dal darıya bayılıyordu ama şimdi yemiyor. Mamaya biraz daha devam etmeli miyiz, iştahle yem yesin istiyoruz ama ne mümkün. Yorgun ve bitkin düşmesinden korkuyoruz.

Bu arada yemini günlük olarak üfleyip değiştiriyoruz (genelde sadece Yulaf kabuğu oluyor gerçi
Suyu her gün değişiyor. ( 2 adet suluğu var. birine temiz su, diğerine ise elektrolitli su veriyoruz. )
Kaka rengi hiç siyahlı olmadı. hep sarımtırak ama katı ve sulu şeklinde kakasını yapıyor.

Tam olarak yeme geçişini nasıl yaparız? Suyuna ekstra vitamin ya da benzeri destekler koymamız gerekiyor mu? Mama vermeyelim diyoruz ama şırıngadan yemek kolayına geliyor galiba, Üçkağıtçılık yapıyor sanki. Duygu sömürüsü yapıyor resmen :)

Kafesini her akşam 10-11 gibi kapatıp sabaha kadar bir tarafı açık olacak şekilde de huzurunu sağlamaya çalışıyoruz.
Neler önerirsiniz nasıl devam etmeliyiz? Bu arada kuşumuzu 1 haftadır her gün tartıyoruz, dediğim gibi yaklaşık 8-10 haftaşık ve ağırlığı 58-62gr arasında değişiyor. Yardımlarınızı rica ediyorum. Biraz uzun oldu ama durumumuz tam olarak anlatmak istedim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bunları rutin kullanın, aspuru bir tık fazla olsun içine normal yem katın deneyin ☺

secerahmet87

Yeni Üye
çok teşekkür ediyorum yanıt verdiğiniz için. Şu anda sürekli okuma araştırma evresindeyim. yerli yabancı ne varsa mümkün olduğunca videolar izleyip forumlarda geziyorum. Dediğim gibi tek korkum, yeme içmeyi yeterince yapamayıp güçten düşmesi. onu da aşacağız inşallah zamanla

mortsvivants

Eski Forumcu
çok teşekkür ediyorum yanıt verdiğiniz için. Şu anda sürekli okuma araştırma evresindeyim. yerli yabancı ne varsa mümkün olduğunca videolar izleyip forumlarda geziyorum. Dediğim gibi tek korkum, yeme içmeyi yeterince yapamayıp güçten düşmesi. onu da aşacağız inşallah zamanla
Bu süreçte kuşunuzu ve dışkılarını gözlemleyiniz, çok sorun yaşayacağını sanmıyorum ama böyle bir durumda dışkı hemen belli eder kendisini zaten.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazen yeme geçiş için tembellik oluyor siz dediğimi deneyin 🌸🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
özellikle baktım inceledim onu. Mama kullandığımız için takviye kısmına pek dikkat etmemiştim. Sayenizde o konu hakkında da fikrimiz oluşmaya başladı
Mutlaka verin ben pakistanım ve sultanımda çok faydasını görüyorum, kanatlıoil form mix de iyidir onu da öneririm ☺

Bstadgzll

Yeni Üye
Aynı sorunu yaklaşık 1 hafta önce yendik 2 ay önce ilk aldığımda şırınga ile besleme yapıyordum mutfağa ne zaman gitsem evde kıyametler kopuyodu sonradan günlük olarak yumurta haşlamaya başladım ama bunun yanında düzenli olarak vitaminlerini kullandım günde 2 öğün haşlanmış yumurtayı rendeleyerek verdim (bu sırada almadığım yem kalmadı diyebilirim şuanda evin içinde petshoptan daha fazla çeşit yem var 😂) yaklaşık 1-2 hafta sonra yumurtayı tek öğüne düşürüp aspur vermeye başladım ve ilginçtirki benimkide aspura bayıldı ama çok aç kalırsa yemeyi tercih ediyodu. Daha sonra gidip kanarya yemi aldım bir sürede tek öğün yumurta diğer öğününede kanarya yemi olcak şekilde verdim. Bu arada ara ara yulaf vs verdim Şuanda yumurtayıda kestim sadece kanarya yemi yiyor bakalım bizde papağan yemine geçmeye çalışıyoruz ufak ufak. Bu süreçte en önemlisi yemlerden alamadığı tohumların yararlarından eksik kalmaması için vitaminlerle ve sindirim sistemi düzenleyicilerle desteklemek sanırım.

secerahmet87

Yeni Üye
Aynı sorunu yaklaşık 1 hafta önce yendik 2 ay önce ilk aldığımda şırınga ile besleme yapıyordum mutfağa ne zaman gitsem evde kıyametler kopuyodu sonradan günlük olarak yumurta haşlamaya başladım ama bunun yanında düzenli olarak vitaminlerini kullandım günde 2 öğün haşlanmış yumurtayı rendeleyerek verdim (bu sırada almadığım yem kalmadı diyebilirim şuanda evin içinde petshoptan daha fazla çeşit yem var 😂) yaklaşık 1-2 hafta sonra yumurtayı tek öğüne düşürüp aspur vermeye başladım ve ilginçtirki benimkide aspura bayıldı ama çok aç kalırsa yemeyi tercih ediyodu. Daha sonra gidip kanarya yemi aldım bir sürede tek öğün yumurta diğer öğününede kanarya yemi olcak şekilde verdim. Bu arada ara ara yulaf vs verdim Şuanda yumurtayıda kestim sadece kanarya yemi yiyor bakalım bizde papağan yemine geçmeye çalışıyoruz ufak ufak. Bu süreçte en önemlisi yemlerden alamadığı tohumların yararlarından eksik kalmaması için vitaminlerle ve sindirim sistemi düzenleyicilerle desteklemek sanırım.
ben de denedim rendelemeyi ama paşam tadına bakıyor ondan sonrası yok :D bugün de öyle mama diyor inliyor ama vitamin takviyesi, evin her yerinde mama kapları taze suyu da tabi ki. meyve bırakıyorum akşam kafesine küçük 1 dilim. yapacak birşey yok alışması lazım. Başka bir yerde okumuştum. Çok akıllı hayvanlar bunlar, hazır mamaya alışmış, duygu sömürüsü yapıyor size merak etmeyin. Yem yemeye başlayacaktır diyor. :)

Üst Alt