• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yarasını kanatmış ne yapmalıyım

gamzebulut

Yeni Üye
Muhabbet kuşum kanadına zarar vermişti altında açılma olmuştu bugün veterinere götürdüm o yaraya dikiş atacaktı fakat başka sorunları olınca önce onunla ilgilenelim yara kabuk bağlamış zaten dedi ama şimdi kuş yarasını hagalayarak kanatmış ne yapmalıyım yarası ile oynamasını nasıl engelleyebilir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yarasını ekler misiniz? Olay nasıl oldu detay verir misiniz? Yemesi nasıl?
Boyunluk takın ve çabuk kuruması için yarasına rif ampül alıp sürün.

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Daha önce benim kuşum da kanadını bi yere çarpıp acı refleksiyle kanadını koparmaya çalışmıştı kanamasını kontrol altına almanız önemli şu an kanaması devam ediyor mu?
Oynamaması için de kuşlara boyunluk özel durumlarda takılıyor eğer sürekli gözlemde tutamıyorsanız boyunluk takın

gamzebulut

Yeni Üye
Kanaması durdu fakat hala yara ile uğraşmaya çalışıyor boyunlu umuz yok akşam olduğu için alacak yerde bulamıyorum

gamzebulut

Yeni Üye
Bu şekilde yapmış yarayı bir türlü engelleyemiyorum sürekli orayı gagalıyorlar

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kanaması durdu fakat hala yara ile uğraşmaya çalışıyor boyunlu umuz yok akşam olduğu için alacak yerde bulamıyorum
Ne kadar doğru bir tavsiye olur bilemiyorum ablalarım da fikrini söyleyince uygulayın.Bana veterinerimiz çok zorda kalırsam pet şişenin baş kısmını boyunluk olması için kesmemi söylemişti.Tabi sivrilikleri düzeltin bir de elde edilen koniyi kesip boynuna göre ayarlayıp bantlayın.Bana önerilen tavsiye buydu ama yine de daha iyi bilen birinden cevap da alalım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Oraya crystalin animal health sprey alıp spreyleme yapabilirsiniz veya rif ampulle yapabilirsiniz boyunluk için de kanatlı uzmanı bir veteriner bulup gidebilirsiniz ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu şekilde yapmış yarayı bir türlü engelleyemiyorum sürekli orayı gagalıyorlar
Boyunluğu kendinizde yapabilirsiniz. Youtubede videolar mevcut. Hemen rif ampül alıp sürün. Dış parazit damlası uygulayın. Muhtemelen kendisi kaşıyarak yaptı. Akar olma ihtimali yüksek.

Üst Alt