• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yakalanan Kuşa İlk Müdahale

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.
Demin dışarıda bir muhabbet kuşu yakaladık.
Ayağında bilezik yoktu ama facebook gruplarına ilan versem bir sonuç olur mu acaba?
Aslında asıl merak ettiğim şimdi ne yapmam gerektiği...
Çok korkmuş ve tahminim daha yavru.
Diğer kuşlarımdan ayrı bir oda da tutacağım bir süre.
Şimdi yem ve probiyotikli su vereceğim.
Bunun dışında neler yapmam lazım.
Birde gögüs kısmında tuhaflık mı var acaba?
Tüylerinin altı siyah.
Kafese koyduğumdan beri böyle duruyor,korkuyor sanırım.Ekli dosyayı görüntüle 14189

Ekli dosyayı görüntüle 14188
Ekli dosyayı görüntüle 14190

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Son düzenleme:

EnesGenç

Eski Forumcu
Galiba burnu sümüğümsu bir şekilde duruyor bilmiyorum nasıl temizlenir bana göbeği sis gibi geldi benim fikrim siz Facebook grubundan bulundu diye paylaşın ama bir yandan veterinere götürmesini tavsiye ederim

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuruluk hastalığına kapılmış gibi ve ilerlemiş diye düşünüyorum

EnesGenç

Eski Forumcu
Göğüs kemiği hissediliyormu eğer hissediliyorsa kurulukdur hissedilmiyorsa dışarıdaki kuslar yolmuş olabilir

Bahar Y.

Müdavim
Kuruluk hastalığına kapılmış gibi ve ilerlemiş diye düşünüyorum
Kuruluk diye bir hastalık yoktur, ek olarak kuş dişi ve kızışmış olduğu için ceresi o şekilde hastalık belirtisi değil, dışkı fotoğrafı isteyeceğim fakat dışarıda strese girmiş aç kalmış kuşun dışkısı ne denli düzgün olabilir orası ayrı, siz elinizden geldiğince yemek yedirin sakin bir yere alın dinlensin, diğer kuşlarınızla hiç bir şekilde temas kurmasın, bu süreçtede sahibini arayın tabi ki

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geldiğinden beri dışkı yapmadı zaten ama yaparsa eklerim buraya onu da. Tünek koydum kafese tünekte uyumaklı halde duruyor.
Netten baktım kuruma çıktı ama bir kaç yerde de göğüs renginin koyu olabileceği yazılmış.Bilemedim.Daha önce gittiğim bir veterinere gideceğim ama önceliğim burdaki bilgili insanlardan yardım ve bilgi almak.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuş bana küçük gibi geldi,kafa çizgileri hala duruyor ama kızıştığı için mi kapanmış burun delikleri? O zaman normal diye varsayıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 14195

Dışkı yapmış şimdi.Bu şekilde dışkısıda.

Son düzenleme:

Bahar Y.

Müdavim
Alın çizgileri durmuyor o yüzden 8 aylıktan büyük bir kuş, dışkıda sorun görünmüyor pek, yemek yedi mi?
Dışarıda fazlasıyla yıpranmıştır halsiz olması normal

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Alın çizgileri durmuyor o yüzden 8 aylıktan büyük bir kuş, dışkıda sorun görünmüyor pek, yemek yedi mi?
Dışarıda fazlasıyla yıpranmıştır halsiz olması normal
Anladım. Şimdi yem yedi biraz. Diğer kuşlarımın sesini duyunca biraz ötmeyede başladı.
Gögüs kısmının öyle olması endişelendiriyor beni.Tüyde yok.

Ne kadar süredir dışarıda bilmiyorum. Ben gelmeden önce annem bir saat durduğu ağacın yanında beklemiş ama bir günden fazla dışarıda değildir sanırım.Hayatta kalamazdı.Bulduğumuzda bile ağacın tepesinde martılar kargalar uçuyordu.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Göğüs kemiği hissediliyormu eğer hissediliyorsa kurulukdur hissedilmiyorsa dışarıdaki kuslar yolmuş olabilir
O kadar çok belli olmuyor gögüs kemiği.Annemde öyle dedi ama ben pek ihtimal vermiyorum.Zaten canında ne var dışarıdaki kuşlar bir gaga atsa ölürdü.O yüzden kuşların yolması biraz düşük bir ihtimal bana göre ama olabilirde tabi.Kesin bir şwy demeyim.

Bahar Y.

Müdavim
Stresten dökülmüştür o bölge, kuruluk hastalık değildir, hastalık sonucu zayıflama durumudur.
Yumurta maması verin kilo almasına yardımcı olur, muhtemelen zayıflamış eski haline göre

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet kuruluğun hastalık olmadığını biliyorum ama kuruma hastalığı adı altında çok yaygın bir terim maalesef.

İnşallah dediğiniz gibidir. Hala yem yemiyor ama yumurta maması yapınca yer umarım.
Renginin mor olması normal midir acaba?

Bahar Y.

Müdavim
Evet kuruluğun hastalık olmadığını biliyorum ama kuruma hastalığı adı altında çok yaygın bir terim maalesef.

İnşallah dediğiniz gibidir. Hala yem yemiyor ama yumurta maması yapınca yer umarım.
Renginin mor olması normal midir acaba?
Bazı kuşlarda mutasyonları sebebiyle mor deri olabiliyor, fakat hasta olup olmadığını kendine geldiğinde anlarız ancak

Soner

Aktif Üye
Tanrı misafiri gideceği kapıyı biliyormuş şanslı o yüzden 😉 evde beslediğiniz kuşlarınız varsa eger tedbir amaclı yanlarına koymayın en az bir hafta 10 gün gözlemleyin sağlık durumunu..garibim korkmuş belli ki varsa suyuna biraz vitamin ekleyin ve daldarı bulursanız verin karşı koyamaz daldarıya hemde besleyici iyi gelir streside gider biraz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tanrı misafiri gideceği kapıyı biliyormuş şanslı o yüzden 😉 evde beslediğiniz kuşlarınız varsa eger tedbir amaclı yanlarına koymayın en az bir hafta 10 gün gözlemleyin sağlık durumunu..garibim korkmuş belli ki varsa suyuna biraz vitamin ekleyin ve daldarı bulursanız verin karşı koyamaz daldarıya hemde besleyici iyi gelir streside gider biraz
İnşallah öyledir. :)
Annem özellikle çok sevindi. Daha önce bir kuşumuz kaçmıştı ona çok üzülüyordu. Yıldızım gitti başka kuş gönderdi bana diyor.😅 Bende biz nasıl üzüldüysek sahibi de öyle üzülüyordur diyorum. Annem kuşun başında bir saat beklemiş. O zaman neden kimse aramaya gelmiyor diyor ben öyle diyince de.😅 Yine de facede gruplara yazacağım belki sahibi görür.

Kuşlarımdan ayrı bir odada tutuyorum. On gün daha tutarım.Yarın veterinere de götüreceğim. Suyuna probiyotik katmıştım ama onun yerine vitamin mi vereyim? Ara ara yem yiyor. Ben yavru sandım ak darı koymuştum kabuğu ince olduğu için daha kolay kırar diye ama yavru değilmiş.😅
Ak darıyı alıp kızıl darı mı koyayım?
Kendini temizliyor ama hala sessizce duruyor. Dışarıda çok korkmuştu kalbi küt küt atıyordu ve şimdide yabancı bir ortamda korkması normal tabi ama insan böyle görünce üzülüyor hemen kendine gelsin istiyor. :)

Bahar Y.

Müdavim
İnşallah öyledir. :)
Annem özellikle çok sevindi. Daha önce bir kuşumuz kaçmıştı ona çok üzülüyordu. Yıldızım gitti başka kuş gönderdi bana diyor.😅 Bende biz nasıl üzüldüysek sahibi de öyle üzülüyordur diyorum. Annem kuşun başında bir saat beklemiş. O zaman neden kimse aramaya gelmiyor diyor ben öyle diyince de.😅 Yine de facede gruplara yazacağım belki sahibi görür.

Kuşlarımdan ayrı bir odada tutuyorum. On gün daha tutarım.Yarın veterinere de götüreceğim. Suyuna probiyotik katmıştım ama onun yerine vitamin mi vereyim? Ara ara yem yiyor. Ben yavru sandım ak darı koymuştum kabuğu ince olduğu için daha kolay kırar diye ama yavru değilmiş.😅
Ak darıyı alıp kızıl darı mı koyayım?
Kendini temizliyor ama hala sessizce duruyor. Dışarıda çok korkmuştu kalbi küt küt atıyordu ve şimdide yabancı bir ortamda korkması normal tabi ama insan böyle görünce üzülüyor hemen kendine gelsin istiyor. :)
Kızıl darı varsa daha iyi olur, merak ettim nasıl yakalayabildiniz ağaçtan, benimde 3 buçuk ay önce kuşum kaçmıştıda bulamadık maalesef 🙂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kızıl darı varsa daha iyi olur, merak ettim nasıl yakalayabildiniz ağaçtan, benimde 3 buçuk ay önce kuşum kaçmıştıda bulamadık maalesef 🙂
Kızıl darı ile değiştireyim o zaman.
Bizde kaçırdık bir tane maalesef.Kaç gün arasakta bulamadık. Hala anıyoruz kendisini.Umarım kaçan bütün kuşlar bir yerlere sığınıp yaşamına devam ediyordur.

Bir abinin yardımı sayesinde yakaladık işin aslı. Annem beni arayıp ağaçta kuş olduğunu, kafesi getirmemi istedi. O yakalamaya çalışsa da ağacın en tepesindeymiş tabi. :)
Ben gidince muhabbet kuşu sesi açıp beklerken bir abi geldi ağaca çıkıp kuşu uçurdu.Sonra kuşun peşinden gittik hep birlikte. 😅 Abi kuşu yakalayınca senin kafesin var sen besle diyip bana verdi. Biz o kadar çabalarken gelip geçenler olsa da o görünce direkt montunu çıkarıp ağaca çıktı. Hem şaşırdım hemde mutlu oldum. Küçük bir canda olsa kurtarmak için ağaca çıkıp yardım etti bize. Allah razı olsun ondan.
Bizim için böyle değişik bir anı oldu. :)

Şimdiki endişemiz kuşa bir şey olmaması,inşallah sağlıklı bir şekilde yaşar. :)

Bahar Y.

Müdavim
Kızıl darı ile değiştireyim o zaman.
Bizde kaçırdık bir tane maalesef.Kaç gün arasakta bulamadık. Hala anıyoruz kendisini.Umarım kaçan bütün kuşlar bir yerlere sığınıp yaşamına devam ediyordur.

Bir abinin yardımı sayesinde yakaladık işin aslı. Annem beni arayıp ağaçta kuş olduğunu, kafesi getirmemi istedi. O yakalamaya çalışsa da ağacın en tepesindeymiş tabi. :)
Ben gidince muhabbet kuşu sesi açıp beklerken bir abi geldi ağaca çıkıp kuşu uçurdu.Sonra kuşun peşinden gittik hep birlikte. 😅 Abi kuşu yakalayınca senin kafesin var sen besle diyip bana verdi. Biz o kadar çabalarken gelip geçenler olsa da o görünce direkt montunu çıkarıp ağaca çıktı. Hem şaşırdım hemde mutlu oldum. Küçük bir canda olsa kurtarmak için ağaca çıkıp yardım etti bize. Allah razı olsun ondan.
Bizim için böyle değişik bir anı oldu. :)

Şimdiki endişemiz kuşa bir şey olmaması,inşallah sağlıklı bir şekilde yaşar. :)
Ne güzel bir hikayeniz varmış sahibi bulunmazsa eminim ki bağınız çok kuvvetli olur, benim gözlemime göre dışkıda hastalık yok sadece çok yorulmuş kuş kendini toparlar umarım en kısa sürede, siz multivitamin takviyesi yapın mutlaka

Üst Alt