• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

White Face ve Albino yaş cinsiyet nedir?

omerkaya

Yeni Üye
İyi forumlar, dün akşam saatlerinde biri White Face biri albino iki kuş sahiplendim. Kuşları aldığım kişi kuşların pelvik kemiklerini kontrol ederek iki kuşun da erkek olduğunu garanti etti. Bu yöntem ne kadar güvenilir bilmiyorum ama adam kendinden baya emindi. Geldiğimizden beri kuşlarda herhangi bir melodik ötüş duymadım. Yaklaşık yarım saatlik yol ve eve yeni gelişlerinden dolayı şok halinde olduklarını düşünüyorum. Kuşlar erkekse ne zamandan sonra ötmeye başlarlar, alışma süreci ne kadar sürer sizce? Fotoğraflarını ekliyorum.

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Pelvik kemiklerle ilgili durum şu ki, kuş olgunlaştıkça kemikler hareket edebiliyor. Mesela genç bir dişinin çatı kemikleri, yumurtlama görülmediyse, bir erkeğin kemikleri gibi birbirine çok yakın olabiliyor. İlk yumurta ile genişleyebiliyor. Bu yüzden bu test hiçbir zaman %100 kesin bir sonuç vermez, sadece bir tahmin yapmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bunu yapmak için epey deneyim gerekiyor. Pek internetten öğrenebileceğiniz bir şey değil. Fark bazen o kadar ufak oluyor ki çoğu üretici bile hata yapabiliyor. Bu sebeple şahsen bu teste güvenmenizi önermem. Kuşlar ortama alışsınlar, erkeklerse en geç bir hafta içinde öttüklerini duyarsınız.

omerkaya

Yeni Üye
Pelvik kemiklerle ilgili durum şu ki, kuş olgunlaştıkça kemikler hareket edebiliyor. Mesela genç bir dişinin çatı kemikleri, yumurtlama görülmediyse, bir erkeğin kemikleri gibi birbirine çok yakın olabiliyor. İlk yumurta ile genişleyebiliyor. Bu yüzden bu test hiçbir zaman %100 kesin bir sonuç vermez, sadece bir tahmin yapmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bunu yapmak için epey deneyim gerekiyor. Pek internetten öğrenebileceğiniz bir şey değil. Fark bazen o kadar ufak oluyor ki çoğu üretici bile hata yapabiliyor. Bu sebeple şahsen bu teste güvenmenizi önermem. Kuşlar ortama alışsınlar, erkeklerse en geç bir hafta içinde öttüklerini duyarsınız.
Kendisi de üreticiydi, kuşların yumurta verdiğini sanmıyorum. Şimdi diğer dişi kuşlarımla uzaktan ötüşüyorlar ama net bir melodik ses yok henüz gözlemliyorum. Teşekkür ederim