Kaç aylık. Görsel dişiyim diyor ama yavruysa tüm wf pearller dişi görünümlüdür, büyüdükçe tüy değişimi sonrası erkek olduğunu belli eder. 3,5-4 ay civarı ise ötüşüde belli eder. Tek tip diyorsanız ozaman dişi net.
semiha hanım 4 5 aydır kus bende geldiğinde de böyleydi tüy atması vs yani tahminim 1 yas .sakin bi kuş arka kısmını kaldırıyor ordan şüphelendim kanat altı baktım satan kişi yüzünden dolayı wf dedi sanırım tek ötüyor 5 aydır hiç ikinci tonu duyamadım kuştan sizcede dişi mi ? tahimin doğru mu ?
semiha hanım 4 5 aydır kus bende geldiğinde de böyleydi tüy atması vs yani tahminim 1 yas .sakin bi kuş arka kısmını kaldırıyor ordan şüphelendim kanat altı baktım satan kişi yüzünden dolayı wf dedi sanırım tek ötüyor 5 aydır hiç ikinci tonu duyamadım kuştan sizcede dişi mi ? tahimin doğru mu ?
2 aylıkken size geldiğini varsaysak en iyi ihtimalle, 5 aydır da sizdeyse en az 7 aylık ki bu sürede de mutlaka melodik ötüş başlardı ve tüyleride beneksizleşirdi..bu durumda kesinlikle dişi.
Sırttan da bir fotoğrafını görebilir miyiz? Poposunu kaldırması, yaşına rağmen beneklerin durması, melodik ötüş olmaması hepsi dişiye işaret. Kuş wf pied olduğu için suratında gri maske olup olmamasından, veya kuyruktan cinsiyet ayrımı yapamayız. Dna testi dışında ancak hareketlerini ve ötüşünü gözlemleyerek tahmin yürütebiliriz . Anne ve babasının fotoğrafları var mı? Bir ihtimal onlara bakarak da anlayabiliriz.