• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

wf erkek mi dişi bakabılıcek var mı ?

erkek mi dişi

• Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .

Furkan ADALI

Yeni Üye
tek ötmesi var ritim tutmuyor 2 petshopa sordum kafasından dolayı dedıler sanırım erkek dıye bence dısı kanat altı kuyruk vs

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kaç aylık. Görsel dişiyim diyor ama yavruysa tüm wf pearller dişi görünümlüdür, büyüdükçe tüy değişimi sonrası erkek olduğunu belli eder. 3,5-4 ay civarı ise ötüşüde belli eder. Tek tip diyorsanız ozaman dişi net.

Furkan ADALI

Yeni Üye
semiha hanım 4 5 aydır kus bende geldiğinde de böyleydi tüy atması vs yani tahminim 1 yas .sakin bi kuş arka kısmını kaldırıyor ordan şüphelendim kanat altı baktım satan kişi yüzünden dolayı wf dedi sanırım tek ötüyor 5 aydır hiç ikinci tonu duyamadım kuştan sizcede dişi mi ? tahimin doğru mu ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
semiha hanım 4 5 aydır kus bende geldiğinde de böyleydi tüy atması vs yani tahminim 1 yas .sakin bi kuş arka kısmını kaldırıyor ordan şüphelendim kanat altı baktım satan kişi yüzünden dolayı wf dedi sanırım tek ötüyor 5 aydır hiç ikinci tonu duyamadım kuştan sizcede dişi mi ? tahimin doğru mu ?
2 aylıkken size geldiğini varsaysak en iyi ihtimalle, 5 aydır da sizdeyse en az 7 aylık ki bu sürede de mutlaka melodik ötüş başlardı ve tüyleride beneksizleşirdi..bu durumda kesinlikle dişi.

Furkan ADALI

Yeni Üye
teşekkür ederim bende emindim ama yinede bilen bi insan böyle diyince kafam karıştı .aynı görüşte olmak en azından içimi rahatlattı saolun :D

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Sırttan da bir fotoğrafını görebilir miyiz? Poposunu kaldırması, yaşına rağmen beneklerin durması, melodik ötüş olmaması hepsi dişiye işaret. Kuş wf pied olduğu için suratında gri maske olup olmamasından, veya kuyruktan cinsiyet ayrımı yapamayız. Dna testi dışında ancak hareketlerini ve ötüşünü gözlemleyerek tahmin yürütebiliriz 😊. Anne ve babasının fotoğrafları var mı? Bir ihtimal onlara bakarak da anlayabiliriz.