• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

vitaminleri nasıl saklamalıyım?

anydayykk

Aktif Üye
iyi akşamlar. benim evimde kapalı balkon var orada saklıyordum dolabın içinde ama orası soğuk oluyor petek vesiare olmadığı için haliyle. bir ay kadar oldu vitaminleri alalı, şimdi gerwit verecektim de bir şüphe ettim havalar iyice soğudu. bozulmuş mudur acaba soğuk olduğu için? serin yerde tutun diyordu ama. Balkonun camı var genelde de açık oluyor. Vitaminlerin kapaklarını epey sıkı şekilde kapatıyorum hava almıyorlar. Bozulmuş gibi durmuyorlar ama kıvamları falan aynı. Bozulduğu zaman nasıl görünürler?

anydayykk

Aktif Üye
işte o travmatik anım.. aşağıda bozuk ürün var topaklanmayı görüyorsunuz
Az önce benimkilere baktım onların kutusu koyu renkli çok net değil ama böyle bir şey görünmüyor. Kokularına da baktım ama vitaminler garip kokuyor zaten bozulsa kokudan kesin belli eder diye düşünüyorum, ağır bir koku olur değil mi? Sizce nerede saklasam daha iyi olur?

Hidro Dinamik

Yeni Üye
İlaç veya takviyelerin üzerinde yazan talimata göre saklayabilirsiniz. Kiminde buzdolabında saklamaya uygundur yazar kiminde sadece sıcaklık aralığı. Çok soğukta tutmakta ilaçları bozabilir.

Ben kiler odasında saklıyorum, serin ve nemsiz.

anydayykk

Aktif Üye
İlaç veya takviyelerin üzerinde yazan talimata göre saklayabilirsiniz. Kiminde buzdolabında saklamaya uygundur yazar kiminde sadece sıcaklık aralığı. Çok soğukta tutmakta ilaçları bozabilir.

Ben kiler odasında saklıyorum, serin ve nemsiz.
Benimkini ben mamaistten aldım üzerinde kullanma talimatı var elbet ama saklama talimatı yok. Ama genelde 20 derece altında saklanmalı diye söyleniyor. balkonum da en düşük 5/7 derece oluyordur balkonda ısıtma olmadığı için, eksilere düşmüyor istanbulun soğuğu şu anlık. az önce flash ile baktım hiçbirinde topaklanma vesaire yok zaten 1 ay falan oldu alalı. Balkonda saklamaya devam edeyim artık yapısına ve kokusunu kontrol edeceğim her kullanım öncesi. teşekkür ederim cevaplarınız için. İyi akşamlar.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
işte o travmatik anım.. aşağıda bozuk ürün var topaklanmayı görüyorsunuz
Plastik şişede olan takviyeler daha çabuk bozulabiliyor, tortu oluşmuş sanki dibinde😔cam şişe tercih edin lütfen, serin yer muhafaza için uygundur
Bir iki damla beyaz bir tabağa damlatın mısınız

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Eğer bulunduğunuz ortam çok sıcak ise buzdolabında, normal ısıda veya çok soğuk ise balkonda güneş görmeyecek şekilde kuru yerlerde muhafaza ediniz. Buzdolabında saklamak kimi zaman vitaminlerin kimyasını bozabilmekte.

B vitamini grubunda beyaz ağımsı yapılar görülebilir, çalkaladığınızda düzelecektir.

mortsvivants

Paylaşımcı
Plastik şişede olan takviyeler daha çabuk bozulabiliyor, tortu oluşmuş sanki dibinde😔cam şişe tercih edin lütfen, serin yer muhafaza için uygundur
Bir iki damla beyaz bir tabağa damlatın mısınız
Ben direkt attım onu abla, bendeki sorun saklamadan ziyade aldığım yer mamaist değildi akıllandım yani :)

Üst Alt