• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitamin takviyeleri hakkında

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba herkese, sultan papağanı için çiftleşme öncesinde, yumurtlama döneminde ve sonrasında vitaminler ne şekilde kullanılmalı? Şu an elimde Nekton-S, Gerwit-W, BT Amin Forte ve Entrobac var. Çokça yerde Taubenfit E50 ürününün önerildiğini gördüm. Röhnfriedin sayfasında bir de ADEC vitaminlerinin birlikte satıldığı bir ürün var. Acaba hangisini almak, kullanmak mantıklı olur? Kalamar kemiği, grit kum her zaman kafeste duruyor, ama mineral taşını tünek belirleyip, üstünde uyuyup dışkıladıkları için onu çıkarttım. Mineral taşı/gaga taşı/himalaya tuzu önerir misiniz? Başka tavsiyeleriniz var mı(kızıştırıcı mama, vitaminler, kafes düzeni vs.)? Şu anda haftada bir gün Gerwit, 3 günde bir Entrobac ve B vitamini veriyorum. Bu dönemde kullanımlar nasıl olmalı? Önümüzdeki aylarda kuşlarım çiftleşebilir ve hazırlıklı olmak istiyorum ☺. Teşekkürler.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Mineral taşı çıkarın gaga taşı ve grit kum ekleyin iyi bir bakım içn kuş toprağıda şarttır kalamar gaga taşı grit kum yeterli

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Mineral taşı çıkarın gaga taşı ve grit kum ekleyin iyi bir bakım içn kuş toprağıda şarttır kalamar gaga taşı grit kum yeterli
Grit kum sürekli kafeste bulunuyor. Kuş toprağı dediğiniz ürün farklı bir şey mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
yemliğe koyup birkaç fısfıs su yapıp hafif nemlenmesini sağlayın

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Normal yem ile mi karıştırmam lazım yoksa haftada iki üç gün verdiğim yumurta ve yeşil sebzeli mamanın içine de karıştırabilir miyim? Havuç, elma vs. gibi meyve sebzeler zaten sulu oluyor acaba suyunu sıkmadan karıştırsam dediğiniz gibi nemlendirir mi? Benim kuşlar çok seçici kolay kolay yemiyorlar epey uğraştırıyorlar 😁 umarım bunu yerler 🙂

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Topragı ayrı bir kab ile verebilirsin ayrıca mamayada ekleyebilirsin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hocam peki üretim degil de hobi amacli yavru almak istiyorsam kullanmami önerir misiniz E50?
Tabiki ancak dogal kızıştırıcılarda etkili olur mama havuç nijer gibi Röhnfried ailesi başarlıdır

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Tamamdır çok teşekkür ederim hocam 🙂.

Üst Alt