• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Vitakraft pakeret yem iyi mi?

nurtein

Yeni Üye
Beaks pareket kullanıyorduk. Hatta yenisini 1 hafta önce aldım ve bugün bi baktım böceklenmiş. Bizim mah pet shopta da bu Vita Kraft markası vardı ve çok iyi olduğunu söylüyor sizce iyi mi? Yada ikisinden hangisi iyi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Beaks pareket kullanıyorduk. Hatta yenisini 1 hafta önce aldım ve bugün bi baktım böceklenmiş. Bizim mah pet shopta da bu Vita Kraft markası vardı ve çok iyi olduğunu söylüyor sizce iyi mi? Yada ikisinden hangisi iyi?
Merhaba vitakraft güzel ve bol tohumdur

Dilara2324

Paylaşımcı
Peki bi konuda daha yardımınızı alsam versele laga mı Vita Kraft mı?
Ben kızım için ilk zamanlar vita kraft kullandım, sonrasında Versele laga. Versele laga gerçekten kaliteli ve kızım çok severek tüketiyordu ama biraz yağ oranının yüksek olduğunu düşünüyorum naçizane uyarmak istedim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben kızım için ilk zamanlar vita kraft kullandım, sonrasında Versele laga. Versele laga gerçekten kaliteli ve kızım çok severek tüketiyordu ama biraz yağ oranının yüksek olduğunu düşünüyorum naçizane uyarmak istedim.
Evet yağ oranı yüksek tohum içerir😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bende ilk zamanlar vitakraft yemini kullandım memnun kaldım bir sorun yaşamadım kaliteli yemler arasındadır. Sonra en iyi versele laga olduğunu öğrenip ondan devam ettim. Versele laga tohumları diğer marka yemlere göre bir tık daha iridir. Versele laga ya geçince dışkıda yem sorunu yaşadık. Sonra onu bıraktık Gold wings e geçtik ondan devam ediyoruz şimdi. Gold wings bitsin garden mix pembe şerit e geçmeyi düşünüyorum. Hepsini merak edip deniyorum 🤭🙂

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Bende ilk zamanlar vitakraft yemini kullandım memnun kaldım bir sorun yaşamadım kaliteli yemler arasındadır. Sonra en iyi versele laga olduğunu öğrenip ondan devam ettim. Versele laga tohumları diğer marka yemlere göre bir tık daha iridir. Versele laga ya geçince dışkıda yem sorunu yaşadık. Sonra onu bıraktık Gold wings e geçtik ondan devam ediyoruz şimdi. Gold wings bitsin garden mix pembe şerit e geçmeyi düşünüyorum. Hepsini merak edip deniyorum 🤭🙂
Bence garden mixe geçeceğim golden wings bittikten sonra içindeki renkli şeyler olmasa gold wingsi bırakmam

Dilara2324

Paylaşımcı
Benim iki kızım var biri sultan papağanı biri muhabbet kuşu. Muhabbet kuşumun kilo problemi olmadığı için Versele laga kullanıyorum şu an. Onda da dışkıda yem sorunu oldu hatta foruma da yazmıştım. Sizin yazdıklarınızı okuyunca acaba yemden mi diye düşündüm şu an. Çünkü çok şükür bir hastalık belirtisi yok keyfi de iştahı da iyi. Ben de bu yemi bitince farklı bir marka deneyip dışkı durumuna mı baksam acaba? Tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? 😇

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Benim iki kızım var biri sultan papağanı biri muhabbet kuşu. Muhabbet kuşumun kilo problemi olmadığı için Versele laga kullanıyorum şu an. Onda da dışkıda yem sorunu oldu hatta foruma da yazmıştım. Sizin yazdıklarınızı okuyunca acaba yemden mi diye düşündüm şu an. Çünkü çok şükür bir hastalık belirtisi yok keyfi de iştahı da iyi. Ben de bu yemi bitince farklı bir marka deneyip dışkı durumuna mı baksam acaba? Tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? 😇
Entrobac alabilirsiniz ve grit kum dışkıda yem kalmaması için önleyici ve size tavsiyem şu sıralar çok zehirlenme vakası gördüm forumda lütfen bu gibi durumları erkenden fark etmek ve önlemek için kafesinin boyasının kolay sökülmediğine bakın ve kuş kömürü de bulundurun.

Dilara2324

Paylaşımcı
Entrobac alabilirsiniz ve grit kum dışkıda yem kalmaması için önleyici ve size tavsiyem şu sıralar çok zehirlenme vakası gördüm forumda lütfen bu gibi durumları erkenden fark etmek ve önlemek için kafesinin boyasının kolay sökülmediğine bakın ve kuş kömürü de bulundurun.
Entrobac kullanıyorum, Girit kum da mevcut. Kafesi boyalı bir kafes değil. Gün içinde de bol bol kafes dışında oyuncakları ile oynuyor oldukça hareketli. İştahı yerinde, bir hastalık belirtisi göstermediği için endişelenmedim. Çok şükür kusma vs gibi bir durumda yaşamadım. Ama yine de bir veterinere göstermeyi planlıyorum en kısa zamanda. Bir de her dışkısında olmuyor. Yazılanı görünce acaba yem markasından olabilir mi diye düşündüm.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Her kuş için geçerli değil ama versele laga yem kullanan bazı kuşlar kuşun bünyesine bağlı olarak iri taneli olduğundan dolayı arada yemli dışkılama görülen bir durumdur. Kuşta yağlanma karaciğer sorunu varsa diyet yeme yakın olan Gold wings önerebilirim. Onda renkli darılar var benim oğlum yemiyor ama yiyenler için çok sağlıklı olmaz. Araştırdım Garden mix pembe şerit in hem içeriği güzel hemde renkli drajeler yok. Onu da tavsiye ederim. 🌸

Dilara2324

Paylaşımcı
Her kuş için geçerli değil ama versele laga yem kullanan bazı kuşlar kuşun bünyesine bağlı olarak iri taneli olduğundan dolayı arada yemli dışkılama görülen bir durumdur. Kuşta yağlanma karaciğer sorunu varsa diyet yeme yakın olan Gold wings önerebilirim. Onda renkli darılar var benim oğlum yemiyor ama yiyenler için çok sağlıklı olmaz. Araştırdım Garden mix pembe şerit in hem içeriği güzel hemde renkli drajeler yok. Onu da tavsiye ederim. 🌸
Teşekkür ederim 😇 🙏🏻

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Versele Laga yem konusunda kaliteli bir marka. Alexander papağanım için önceleri prestige parrot mix kullanıyordum. Yağ oranının hayli yüksek olduğunu fark edince aynı markanın loro parque australian parrot mix'ine geçtim. Bunda yağ oranı % 9 seviyesinde, araştırdığım kadarıyla tohum yemler içinde en düşük yağ oranına sahip. Tabi bunun içinde VAM peletleri denen kahverengi-yeşil küçük peletler de var. karışımın % 8'i kadar. Ben bu renkli peletleri çıkartarak veriyorum, zaten kendisi de ayıklıyor bunları. Peleti ayrıca veriyorum, konu dışı olduğu için detaya girmiyorum.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Vitakraft yem ile ilgili tek olumsuz görüşüm içinde aşırı fazla çekirdek olması, sürekli ayıklamak zahmetli. Onun dışında memnunum ancak Aslı hocamın dediği gibi deneyerek kuşunuza en uygununu bulmakta fayda var.

nurtein

Yeni Üye
Tamam o zaman bende Vita Kraft alayım çekirdeğini ayıklarım artık hepinize teşekkür ederim