• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Virkon S nasıl kullanılır?

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
parazit
Hastalık Belirti Tarihi
2 Ara 2023
Kullanılan İlaç
virkons
arkadaşlar merhaba, virkons dezenfektan aldım aslında çok önceden kullanmam gerekirdi kuşlara ense damlası sıktığımda aldım 2 3 ay önce fakat sadece ekipmanları yıkadım bunu kullanmadım. yarın bununla temizleme yapacağım ama net bir bilgi bulamadım kuşlara bir zararı olur mu kafesteki her şey bununla temizlenebilir mi ve temizledikten sonra normal bir peçeteyle kurulasam olur mu? teşekkür ederim bilgi bekliyorum.

rilish26

Müdavim
Temizlenir ben 2 litre normal suya yarım kapak koyuyorum. 10 dakika o su da bekletiyorum eşyaları ve kurumaya bırakıyorum. Kafesi de süngerle siliyorum.

eucagan

Paylaşımcı
Temizlenir ben 2 litre normal suya yarım kapak koyuyorum. 10 dakika o su da bekletiyorum eşyaları ve kurumaya bırakıyorum. Kafesi de süngerle siliyorum.
tüm ekipmanları atabilirim değil mi birde kafesi söküp onuda bu su ile yıkayabilir miyim kuşların sonradan kemirmesi falan sıkıntı yaratmaz mı kimyasal sonuçta

rilish26

Müdavim
Atabilirsiniz ama kafesi kurutmanızı öneririm su dan kaynaklı korozyon olabilir

eucagan

Paylaşımcı
ben kuru bezle siliyorum
anladım teşekkür ederim şöyle bir kaba tüm ekipmanlara atıp suya yarım kapak ekleyeceğim ve 10 dakika orada dezenfekte olacak sonrasında oradan alıp kuru bir bezle hepsini kurulayıp kafese takabilirim kafeside yıkayıp silerek kurulamam yeterli doğru anladım değil mi son olarak bu sudan çıkardığımda duurlamam gerekir mi?

rilish26

Müdavim
ben kurumaya bırakıyorum parçaları acelem yok siz bilirsiniz