• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Virkon-S kullanım şekli

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, bu ürün sanırım kafes içindeki her şey için kullanılabiliyor. Ben kuş için hangi oranda ve nasıl kullanılacağını tam kestiremedim, kullananların önerileri nedir?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 litreye doluca 1 çay kaşığı dolusu... Asıl ölçü su oranının 1/100 dir. Basınçlı su pompası kullanırsanız çok kullanışlı olur... Su klorlu olmayacak... Onun için suyu 1 hafta dinlendirilmiş olsun...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar, bu ürün sanırım kafes içindeki her şey için kullanılabiliyor. Ben kuş için hangi oranda ve nasıl kullanılacağını tam kestiremedim, kullananların önerileri nedir?
Kafese ve onun aksesuarlarına lütfen... Ben dezenfekte ederken kuşu başka odaya alıyorum...

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
1 litreye doluca 1 çay kaşığı dolusu... Asıl ölçü su oranının 1/100 dir. Basınçlı su pompası kullanırsanız çok kullanışlı olur... Su klorlu olmayacak... Onun için suyu 1 hafta dinlendirilmiş olsun...
Teşekkür ederim, suluklar bile temizlenebiliyor dimi? Emin olmak istiyorum bu konuda ☺

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Suluklar ve yem kapları için:
1. İlk önce çok sıcak suda sulukları ve yem kaplarını güzelce yıkayın ve durulayın. Böylece varsa tortular ve pislikler şöyle bir kabarsın.
2. Sonra dinlenmiş suyu klorsuz suyu ketılda çok az ılık hale getirip uygun temiz bir leğene koyun.
3. Bunun içine su oranında virkon s katın ve karıştırın.
4. virkon s li leğene tüm suluklarınızı ve yem kaplarını koyun içinde şöyle 15-20 dk dursun.
5. Daha sonra biberon fırçasıyla sulukların içini özellikle virkon s li suyla her tarafını fırçalayın.
6. Bundan sonra sıcak suyla bu gereçleri durulayın.
7. En sonunda kurulamaya alın.
8. BİTTİ. ☺

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Suluklar ve yem kapları için:
1. İlk önce çok sıcak suda sulukları ve yem kaplarını güzelce yıkayın ve durulayın. Böylece varsa tortular ve pislikler şöyle bir kabarsın.
2. Sonra dinlenmiş suyu klorsuz suyu ketılda çok az ılık hale getirip uygun temiz bir leğene koyun.
3. Bunun içine su oranında virkon s katın ve karıştırın.
4. virkon s li leğene tüm suluklarınızı ve yem kaplarını koyun içinde şöyle 15-20 dk dursun.
5. Daha sonra biberon fırçasıyla sulukların içini özellikle virkon s li suyla her tarafını fırçalayın.
6. Bundan sonra sıcak suyla bu gereçleri durulayın.
7. En sonunda kurulamaya alın.
8. BİTTİ. ☺
Çok teşekkürler 🌼

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Virkon s ile ilgili merak ettiğim bir şey var.
Bu üründe kimyasal normal deterjanlarda kimyasal. İkisi arasında ne fark var acaba? Hayvanlar için yapıldığından daha az kimyasal falan mı içeriyor acaba?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Virkon s ile ilgili merak ettiğim bir şey var.
Bu üründe kimyasal normal deterjanlarda kimyasal. İkisi arasında ne fark var acaba? Hayvanlar için yapıldığından daha az kimyasal falan mı içeriyor acaba?
İçeriğinde organik asitler var falan yazıyor, o yüzden daha güvenli sanırım. Ben yine de tereddüt ettim kullanma talimatı tüm hayvan türleri için geçerli mi diye, bizim minnaklar çok narin malum ☺ Kullananlar bi zararını görmemiş diye içim rahat etti.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Doğru terimleri tam olarak bilmemekle beraber firmanın iddiası tamamen organik olduğu hayvanlar temas etse bile bir zararı olmayacağı şeklinde. Bazı satıcılar abartıp bunu kür olarak bile kullanabileceğinizi söylüyorlar. Bence en temizi deterjan olarak görüp sadece aksesuarlarda kullanmak
Evet youtubede bazı üreticilerde sebze meyve çimlendirmeleri bununla dezenfekte ettilerini görmüştüm ama ne kadar doğru bir yöntem tartışılır bence.

Sanırım kafes temizliği için ideal olur sadece.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İçeriğinde organik asitler var falan yazıyor, o yüzden daha güvenli sanırım. Ben yine de tereddüt ettim kullanma talimatı tüm hayvan türleri için geçerli mi diye, bizim minnaklar çok narin malum ☺ Kullananlar bi zararını görmemiş diye içim rahat etti.
Kuşlar için kullanan çok,hatta ben kuşlar için olan bir ürün sanıyordum.Kedi ve köpekler için kullanıldığını da ilk öğrendiğimde şaşırmıştım.😅

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Doğru terimleri tam olarak bilmemekle beraber firmanın iddiası tamamen organik olduğu hayvanlar temas etse bile bir zararı olmayacağı şeklinde. Bazı satıcılar abartıp bunu kür olarak bile kullanabileceğinizi söylüyorlar. Bence en temizi deterjan olarak görüp sadece aksesuarlarda kullanmak
Ben gene de temas ettirmiyorum... Amacım kafesi ve onun aksesuarlarını dezenfekte etmek sadece...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben onu buhar makinasına döKüyordum ama makinayı temizlemek zor oluyordu bu yüzden daha sonra hani çocukken çoğumuzun başına gelmiştir büyük banyo teştesi olurdu biz öyle derdik yani leğen annemiz bizi içine koyardı basardı sıcak suyu 😂 sonra bir süre yemlik, sulukları öyle yıkadım ama artık işi geliştirdik hanımla bulaşık Makinesine atıyoruz 😂😂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bazı üreticiler kuşlara çamaşır suyu bile veriyorlar kardeşim 🙄😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben onu buhar makinasına döKüyordum ama makinayı temizlemek zor oluyordu bu yüzden daha sonra hani çocukken çoğumuzun başına gelmiştir büyük banyo teştesi olurdu biz öyle derdik yani leğen annemiz bizi içine koyardı basardı sıcak suyu 😂 sonra bir süre yemlik, sulukları öyle yıkadım ama artık işi geliştirdik hanımla bulaşık Makinesine atıyoruz 😂😂
Bulaşık makinasında normal bulaşık deterjanı mı kullanıyorsunuz peki? Ben bir iki kere attım makinaya ama emin olamamıştım bırakmıştım geri.😅

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bugün ilk kez kullandım @Kartal-1903 ün anlattığı şekilde. Toz sarımsı ve cif kokuluydu ama suya atınca pembe oldu. Normal midir yoksa benim üründe mi bi bozukluk var?