• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Uykucu yeni sevda papağanımı nasıl eğitebilirim ve uyku sorunu nasıl çözülür

Tugaybey

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyku
Merhabalar arkadaşlar yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim, yavru bir sevda papağanım var alalı 1-2 gün oldu nasıl eğitim yapabilirim bizlere alışması için, araştırma yaptığımda genellikle muhabbet kuşları için videolar çıkıyor sevda papağnı ile ilgili net bir şey yok nasıl eğitebilirim
Ve inanılmaz derecede uykucu günün her saati uyuyor, kucağıma alıyorum uyuyor, elimde uyuyor bu kötü bir şey mi yoksa yavru olduğu için mi?
20230612_203023.jpg20230612_231220.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha çok küçük o yüzden uykuya düşkündür. Aslında muhabbetten farklı bir eğitim gerekmiyor. Sürekli ilgi alaka. Ödlüllendirerek komutlar öğretebilirsiniz. Sürekli aynı kelimeleri tekrarlarsanız muhabbetler kadar olmasada bir iki kelime öğretebilirsiniz de.

Tugaybey

Yeni Üye
Daha çok küçük o yüzden uykuya düşkündür. Aslında muhabbetten farklı bir eğitim gerekmiyor. Sürekli ilgi alaka. Ödlüllendirerek komutlar öğretebilirsiniz. Sürekli aynı kelimeleri tekrarlarsanız muhabbetler kadar olmasada bir iki kelime öğretebilirsiniz de.
Teşekkürler, elimde boynumda kucağımda uyuyor ama kafesin içine elimi soktuğum zaman biraz korkuyor alışması için elimi bekletiyorum öyle görmüştüm. Fazla elime almamda problem var mı yoksa kafeste mi bekleteyim alırken 20 25 gün çıkarma denilmişti doğru mudur?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkürler, elimde boynumda kucağımda uyuyor ama kafesin içine elimi soktuğum zaman biraz korkuyor alışması için elimi bekletiyorum öyle görmüştüm. Fazla elime almamda problem var mı yoksa kafeste mi bekleteyim alırken 20 25 gün çıkarma denilmişti doğru mudur?
Kafes içinde elden yem yedirmeyi , daldarı vermeyi deneyin. Sakin hareketlerle kafeste bekletin elinizi. Sakince ayaklarına doğru parmağınızı uzatın. Bu sürede sürekli aynı kelimeyi de tekrar edin. Zamanla alışır. Eve geldiğinde odayı gözlemleyip keşfetmesi için bir hafta kafesten çıkarmamanız uygun olur. Aksi takdirde duvara cama vs çarpma durumları, konacak yer bulamayıp düşme durumları olabiliyor.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, kuşunuz hayırlı olsun. Maşallah çok tatlı 🧿 Arkadaşlarımın dediği gibi bebekler uykuya düşkündür ama yine de ne olur ne olmaz, beyaz kağıt üzerine birikmiş dışkılarını bir görelim.