• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Üşüme, sulu dışkı

Morel

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, kabarma, durgunluk, iştahsızlık
Hastalık Belirti Tarihi
24 Şub 2021
Merhaba, gruba yeni katıldım. Dün bir muhabbet kuşu aldım. Van'da yasiyorum. Petshop'tan arabaya gelinceye kadar uzun bir süre küçük karton bir kutuda taşıdım kuşu. Hava oldukça soğuktu. Galibe o süre zarfında üşüdü. Bugün dışkısı sulu ve çok durgun kuşum. Çok az yem yedi su ictigini görmedim. Ne yapmalıyım acil yardım eder misiniz? Daha önce üşüyen kuşum ölmüştü. Endişeliyim.Ekli dosyayı görüntüle 3686

Eylül

Yasaklı
Öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşunuz üşütmüş diye düşünüyorum fakat işin uzmanı değilim :) üstatlar dönüş yapacaktır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 😊
Kuşunuz yem yiyor mu? Muhtemelen ithal kuş bu ve hava şartları, getirme şartları nedeniyle bu hale geldi peki aldığınızda öyle değil miydi? Yani Van da kanatlı uzmanı biraz zor bu yüzden aldığınız petshopa gidip kuşu götürün stres yaptı deyiniz yardımcı olsunlar bu kuşun elle beslenmesi ve ilaç verilmesi gerekir bide sıcak yerde durması lazım

Morel

Yeni Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 😊
Kuşunuz yem yiyor mu? Muhtemelen ithal kuş bu ve hava şartları, getirme şartları nedeniyle bu hale geldi peki aldığınızda öyle değil miydi? Yani Van da kanatlı uzmanı biraz zor bu yüzden aldığınız petshopa gidip kuşu götürün stres yaptı deyiniz yardımcı olsunlar bu kuşun elle beslenmesi ve ilaç verilmesi gerekir bide sıcak yerde durması lazım
Teşekkür ederim. Daha dün aldım. Aldığımda daha canlıydı. Hangi ilaçları kullanmalıyım peki? Van merkeze 1 saat uzaklıktayım şu an. En azından önce müdahale etsem. Geç kalmış olur muyum?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam madem siz bakmak istiyorsanız yardımcı olalım 😊 öncelikle bir tane yumurta haşlayın ve sarısını ayırın bir tabağa ufalayın , içine üç tane bebe bisküvisi ufalayın sonra üzerine iki yemek kaşığı sıcak su ekleyerek yoğurt kıvamına getirin..10 dakika soğuduktan sonra şırıngayla besleme yapıniz 👍 fazlasını difrize kaldırın gün içinde en az 3 kez verin .. petshopa gidin aspur ve daldari isteyin kuşun önüne koyunuz yiyip yemediğini bize bildirin.ayrica yeri sıcak olsun ve sulugunun içtiği kısmına iki Damla limon damlatın

Morel

Yeni Üye
Tamam madem siz bakmak istiyorsanız yardımcı olalım 😊 öncelikle bir tane yumurta haşlayın ve sarısını ayırın bir tabağa ufalayın , içine üç tane bebe bisküvisi ufalayın sonra üzerine iki yemek kaşığı sıcak su ekleyerek yoğurt kıvamına getirin..10 dakika soğuduktan sonra şırıngayla besleme yapıniz 👍 fazlasını difrize kaldırın gün içinde en az 3 kez verin .. petshopa gidin aspur ve daldari isteyin kuşun önüne koyunuz yiyip yemediğini bize bildirin.ayrica yeri sıcak olsun ve sulugunun içtiği kısmına iki Damla limon damlatın
Çok teşekkür ederim. Hemen uygulayıp gelişmeleri paylaşacağım. :)

Morel

Yeni Üye
Dün aspur bulamadım. Dal darı bulup verdim. Akşam yemedi. Sabah iştahla yiyordu. Biraz kendine geldi kabarikligi gitti. Kakası da normale döndü. Şu an tunegine hiç çıkmıyor zeminde duruyor hep yallasmayinca yerinden hiç kimildamiyor. Şu içtigini hiç görmedim. Alışma sürecinde normal mi acaba?

Morel

Yeni Üye
Teşekkür ederim. Hali tavrı iyi şimdilik. Bir tek saatlerce olduğu yerde kalıyor. Onu da aşarsak. Birbirimize alışma safhasına geçeceğiz. :)

Eylül

Yasaklı
Geçmiş olsun 🙏🏼 İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Zamanla doğru eğitimi verirseniz size kesinlikle alışır

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz, kusura bakmayın konuyu geç görmüşüm. Zaten gerekli cevaplar verilmiş. Kuşunuz da yazdıklarınıza göre iyi durumda gibi. Ek olarak eklemek istediğim iki şey var şuan acelesi yok ama vitamin ve probiyotik alabilirseniz yararı olur. Vitamin stresi alıyor, hem hastalık sürecin de probiyotik bir hayli yararlı olur.

Morel

Yeni Üye
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz, kusura bakmayın konuyu geç görmüşüm. Zaten gerekli cevaplar verilmiş. Kuşunuz da yazdıklarınıza göre iyi durumda gibi. Ek olarak eklemek istediğim iki şey var şuan acelesi yok ama vitamin ve probiyotik alabilirseniz yararı olur. Vitamin stresi alıyor, hem hastalık sürecin de probiyotik bir hayli yararlı olur.
Hsobulduk teşekkür edrrim. Vitamin var probiyotik de alacağım en kısa zamanda. Teşekkürler tavsiye için. :)