• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Üst Solunum Enfeksiyonu

Hamur

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Üst solunum yolu enfeksiyonu
Muhabbet kuşum Hamur'un üst solunum yolu enfeksiyonu yaşadığını öğrendim. Gittiğim ilk veteriner sorunu çözemedi. Başka bir veterinere başladık. Antibiyotik kullanıyor. Multi vitamin verildi. Ayrıca nebulizatör aleti sipariş ettim. Hekimi onu kullanması gerektiğini söyledi. Bu hastalığın başlangıcında önce tek gözü sulanmaya başladı. Sonra etrafındaki tüyler döküldü. Sulu kan şeklinde ara ara burun akıntısı geliyor. Bir hafta sonra diğer gözü de kısık bir şekilde bakmaya başladı. Fotoğraflarını ekledim zaten. Hekimlerden yana çok çektim bu süreçte, yeni hekimi daha iyi yol gösterdi gibi geldi. Nebulizatör aletini öneren başka kimse olmadı ve bu bana mantıklı da geldi. Çünkü nefes alırken zorlandığını görebiliyorum. Yine de buraya da konu açmak istedim. Sizlerin görüşlerini almak ya da başka ne yapabilirim bu konuyla ilgili merak ediyorum açıkçası. Hamur'un ölmesini istemiyorum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Öncelikle çok geçmiş olsun @Şehmus BAKIR abi yorumda bulunacaktır. Kullandığınız antibiyotik vitamin ve probiyotiği de paylaşır mısınız? Kuşa sadece vitamin kullanmakta yetersiz gelebilir. Ek olarak koruyucu ve takviye gerekebilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş beslenebiliyor mu? İştahı Nasıl? Yediği içtiği ne varsa resim ekleyin bakalım

Hamur

Yeni Üye
İlaçlar bunlar. Antibiyotik medox. Nebulizatör aletine koymam için de iki kutu bu şekilde ilaç aldırttı hekimi.

Hamur

Yeni Üye
Kuş beslenebiliyor mu? İştahı Nasıl? Yediği içtiği ne varsa resim ekleyin bakalım
İştahı eskisi gibi değil. Hekimi baktığında kursağı dolu aslında ama yeterli derecede yemiyor, zayıf olduğunu söyledi. Şu an kendi maması dışında herhangi bir şey yemiyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaçlar bunlar. Antibiyotik medox. Nebulizatör aletine koymam için de iki kutu bu şekilde ilaç aldırttı hekimi.
Nerede ikamet ediyorsunuz? Bu verilen ilaçlar ne için? Teşhis ne koydu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İştahı eskisi gibi değil. Hekimi baktığında kursağı dolu aslında ama yeterli derecede yemiyor, zayıf olduğunu söyledi. Şu an kendi maması dışında herhangi bir şey yemiyor.
Kursaktan beslemek lazım 👍 besleme maması ve aparatı verildi mi?

Hamur

Yeni Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz? Bu verilen ilaçlar ne için? Teşhis ne koydu?
Çekmeköyde yaşıyorum. Üst solunum yolu enfeksiyonu dediler. Nebulizatör solunumu rahatlaması içinmiş. Antibiyotik enfeksiyonun geçmesi içinmiş. Vitamini bir önceki gittiğim veteriner vermişti, yeni gitmeye başladığım yer devam etmesini istedi. 5 gün sonra da kontrole gelmemi istediler.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şimdilik vermedi. Takip etmemi söyledi. Fakat şırınga ile cicibebe takviyesi yapabileceğimi söylediler.
Cici bebe insanlar için bile zararlı malesef veterinerler hala öneriyor :( a21 elle besleme maması alın lütfen.. 🙏

Hamur

Yeni Üye
Birde artı olarak belirtmek istediğim bir şey var, bir kaç gündür dikkatimi çeken. Sürekli olarak yemek kabının orada. Ama ağzına aldığı bir taneyi uzun bir süre çiğneyip duruyor. Dakikalarca sürebiliyor. Dışarıdan gören biri çok iştahlı der, o derece uzun kalıyor orada. Bu koydukları teşhis yutma sorunu gibi bir duruma da neden olabilir mi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuzum yaa kucucuk bedeniyle nasıl da direnmeye çalışıyor 😔😔 allahim şifa versin tez zamanda iyileşsin 😔🙏🏻🙏🏻

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hastalık çok ilerlemiş.bence veterinerin söyledikleriyle paralel şekilde ilerleyin. İlaçları antibiyotikleri kullanın. Elinizden gelen herşeyi yapmışsınız sonuçta Umarım şifasını bulur 🙏🏻

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bencede veterinerinizin dediği şekilde ilerleyin. İlaçları bilmiyorum internetten araştırdığım kadarıyla iyi ilaçlar. Takviyeler bağışıklık için verilmiş diğerleri başka üreticelerin de solunumda kullandığı ilaçlar. Siz birde probiyotik alabilirsiniz ek olarak antibiyotik kullanırken sonra kullanmak gerekebiliyor. İnşallah en yakın zamanda iyileşir. Birde elle besleme kesinlikle yapın ilaç tedavisinde çok yararlı oluyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Birde artı olarak belirtmek istediğim bir şey var, bir kaç gündür dikkatimi çeken. Sürekli olarak yemek kabının orada. Ama ağzına aldığı bir taneyi uzun bir süre çiğneyip duruyor. Dakikalarca sürebiliyor. Dışarıdan gören biri çok iştahlı der, o derece uzun kalıyor orada. Bu koydukları teşhis yutma sorunu gibi bir duruma da neden olabilir mi?
O iştahsızlıktan kaynaklı olabilir. Genelde kuş hastalandığında sahipleri kuşu yemliğin başında görünce yemek yediğini düşünür ama kuş yiyemez kurumaya gider

Grpet

Müdavim
Üretici
üst solunum yolu enfeksiyonunda ağızdan 1 damla hipradoksi wmd doxy verebilirsin ek takviye olarak veteriner ne ilac verdi ismi nedir

merower2

Yeni Üye
Hocam izmirde çok iyi bir kuş veterineri olduğunu duydum çokta uzak değilsiniz imkanınız olursa en uygun çözümü orda sunacaklarını düşünüyorum umarım atlatır.

Mistr35

Aktif Üye
Hocam izmirde çok iyi bir kuş veterineri olduğunu duydum çokta uzak değilsiniz imkanınız olursa en uygun çözümü orda sunacaklarını düşünüyorum umarım atlatır.
Nerdeymis İzmir'de ki veteriner bilgi verebilirmisin ben izmirdeyim

Üst Alt