• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Üretim İçin Kuş Kafesi

sFy

Yeni Üye
kuşlarımın üretim sürecini hızlandırmak için ne yapabilirim?

dişi kuş eve geleli 10 gün oldu ve yem kusmalar 2. gün gibi olmaya başladı, aralarında gözlemlediğim sürece hiç kavga olmadı ayrıca gayet iyi anlaşıyorlar.

kafese eklemem gereken veya çıkartmam gereken bir şey varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

kafeste kum, toprak, kalamar kemiği ve gaga taşı var ayrıca multivitamin takviyesini de haftada 2-3 gün yapıyorum

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Oyuncak ve salıncak çıkarılmalı. Tünek yuvalık önünde teke düşürülmeli. Suluk neden iki tane? Ve kafes yerde değil bel hizanızın üstünde bir yere konumlandırılmalı. E50 takviye ve havuçlu mamada verebilirsiniz.

sFy

Yeni Üye
Oyuncak ve salıncak çıkarılmalı. Tünek yuvalık önünde teke düşürülmeli. Suluk neden iki tane? Ve kafes yerde değil bel hizanızın üstünde bir yere konumlandırılmalı. E50 takviye ve havuçlu mamada verebilirsiniz.
suluktan birisi kum ve yatay suluktaki kumu döktükleri için onu da mamaliga koyma kararı aldim ayrıca kafesi temizlemek için yere koydum. dediğiniz gibi yuva önündeki tünek sayısını 1 veya 2 ye düşürüp kapılarının birine akıllı yemlik diğerine ise yuvaligi taksam daha işlevsel mi olur?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
suluktan birisi kum ve yatay suluktaki kumu döktükleri için onu da mamaliga koyma kararı aldim ayrıca kafesi temizlemek için yere koydum. dediğiniz gibi yuva önündeki tünek sayısını 1 veya 2 ye düşürüp kapılarının birine akıllı yemlik diğerine ise yuvaligi taksam daha işlevsel mi olur?
Merhaba.
Yuvalık ve akıllı yemliğin yeri iyi, değiştirmeyin.
Kafesiniz büyük olduğu için tünekleri yuvalığın önünde 1 , ortanın biraz solunda 1 olmak üzere toplam 2 adet olsun, @Semiha S. 'nin dediği gibi tüm oyuncak, salıncak, kurdele vs herşeyi çıkartın. Suluğu da tüneğin birinin yanına koyun.

2 günde 1 az porsiyonlarda mama verin.
Gerisini zaman bırakıp bol takip yapın.

Kafanıza takılan başka şey olursa sormaktan çekinmeyin.

sFy

Yeni Üye
Merhaba.
Yuvalık ve akıllı yemliğin yeri iyi, değiştirmeyin.
Kafesiniz büyük olduğu için tünekleri yuvalığın önünde 1 , ortanın biraz solunda 1 olmak üzere toplam 2 adet olsun, @Semiha S. 'nin dediği gibi tüm oyuncak, salıncak, kurdele vs herşeyi çıkartın. Suluğu da tüneğin birinin yanına koyun.

2 günde 1 az porsiyonlarda mama verin.
Gerisini zaman bırakıp bol takip yapın.

Kafanıza takılan başka şey olursa sormaktan çekinmeyin.
2 günde 1 az porsiyon vermek 1 tamam da 2 kuş için çok az olmaz mıdır?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
2 günde 1 az porsiyon vermek 1 tamam da 2 kuş için çok az olmaz mıdır?
Bu başlangıç, hem mamaya alışmaları hem de kuluçka hazırlığı için başlangıçta yeterli.
yumurta ve yavru süreçlerinde porsiyonu çoğaltıp, özellikle yavru zamanı her gün şeklince ilerleyebilirsiniz.

sFy

Yeni Üye
Bu başlangıç, hem mamaya alışmaları hem de kuluçka hazırlığı için başlangıçta yeterli.
yumurta ve yavru süreçlerinde porsiyonu çoğaltıp, özellikle yavru zamanı her gün şeklince ilerleyebilirsiniz.
erkek kuşumu yavruyken aldım ve mamaya alışkın, dişi kuşu yemek yerken birkaç kere gördüm onun dışında ezionun dişi kuşu beslediğine çok kez şahit oldum. iki kuşum da 1 yaşını geçkin ve sadece akıllı yemlik kalsa yeterli olmaz mıdır?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
erkek kuşumu yavruyken aldım ve mamaya alışkın, dişi kuşu yemek yerken birkaç kere gördüm onun dışında ezionun dişi kuşu beslediğine çok kez şahit oldum. iki kuşum da 1 yaşını geçkin ve sadece akıllı yemlik kalsa yeterli olmaz mıdır?
Sorunuzu tam anlayamadım, akıllı yemliği çıkartın demedim ki. akıllı yemlik sürekli dursun.

sFy

Yeni Üye
Sorunuzu tam anlayamadım, akıllı yemliği çıkartın demedim ki. akıllı yemlik sürekli dursun.
mamayı azaltin derken demek dediğiniz akıllı yemiliğin içindeki yem miktarını mı azaltayim çünkü onun dışında sadece kum ve toprak veriyorum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mamayı azaltin derken demek dediğiniz akıllı yemiliğin içindeki yem miktarını mı azaltayim çünkü onun dışında sadece kum ve toprak veriyorum
2 günde 1 mama verin demiş hocamız mama artmasın diye az olması daha iyidir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır yem sürekli aynı şekilde kalacak. Sadece mamayı fazla vermeyin demek istemiş. Şu aşamada hergün mama vermeniz gerekmiyor. Ama yavrular çıkınca hergün fazlaca vermelisiniz ki hem anaçlara yardımcı olmuş, hemde yavrular besin değeri yüksek ürünlerle beslemiş olsun.

sFy

Yeni Üye
önerileriniz için çok teşekkür ederim sağolun. 🕊

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Yarışmamıza bekleriz

Üst Alt