• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Üretim hakkında birkaç soru

beyyza02

Müdavim
kusura bakmayın yine rahatsız ediyorum, kuşlarım 1 1 buçuk yaşında, çiftleşme zamanların geldi mi acaba? dişi olan yuva falan yapmaya çalışıyor, ne zaman sağlıklıdır? bana kalsa hiç yavru yapsınlar istemiyorum, onlara çok özeniyorum sanki verdiğim kişi benim gibi bakamaz gibime geliyor. yavrulara bakamam ama başkasına parayla vermeye de içim el vermiyor. olabildiğince az olsun istiyorum ywni. sanırım senede bir yapmalarıymış sağlıklı olan, o zaman ben senede bir mi takmalıyım yuvalıklarını? ve acaba buradan sahiplendirme yapabiliyor muyuz, gerçekten iyi bakacak birine vermek istiyorum çok aklım kalıyor.

K

Kaan Omurtak

Yasaklı
kusura bakmayın yine rahatsız ediyorum, kuşlarım 1 1 buçuk yaşında, çiftleşme zamanların geldi mi acaba? dişi olan yuva falan yapmaya çalışıyor, ne zaman sağlıklıdır? bana kalsa hiç yavru yapsınlar istemiyorum, onlara çok özeniyorum sanki verdiğim kişi benim gibi bakamaz gibime geliyor. yavrulara bakamam ama başkasına parayla vermeye de içim el vermiyor. olabildiğince az olsun istiyorum ywni. sanırım senede bir yapmalarıymış sağlıklı olan, o zaman ben senede bir mi takmalıyım yuvalıklarını? ve acaba buradan sahiplendirme yapabiliyor muyuz, gerçekten iyi bakacak birine vermek istiyorum çok aklım kalıyor.
Muhabbetler için bana göre en uygun üreme zamanı 8 aylıktır. Ama çoğu üretici 6 aylıkken üretmeye başlıyor. Sizinkiler üremek için çok uygun yaştalar. Yuvalık takılı dursun. Yavruları olursa da sizin yapacağınız çok ekstra bir şey yok. Yavru bakımı boyunca her gün yumurta maması vereceksiniz o kadar. Gerisini anne-baba hallediyor zaten. Bakamam diye bir endişeniz olmasın asla.
Sahiplendirme kategorimiz de mevcuttur ayrıca.
1 defa yavru yapsınlar sonra yuvalığı çıkarırsınız. Eğer kuşlar kızıştıysa ve çiftleştiyse yuvalık takılı olsun. Sonra yemliklere yumurtlama falan gibi saçma durumlar olabiliyor. Merak etmeyin üretim yapmak çok zor bir şey değil. Yuvalığı da takınız.