• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Tüye giren kuşları ayırmak mantıklı mi

kadersiz144

Aktif Üye
Merhaba tüm hayvan sever dostlarıma kuşları birbirlerine Kızışıp eş tutmaya çalışırken sanırım tuye girdiler çok kaşınıyorlar ve kafes tüy dolu bu aşamada ayirmalimiyim böyle kalsınlar mi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayırmanıza gerek yok. Ama yuvalığı çıkarıp sezonda Eylül gibi takın. Sıcak havalarda üretim çok riskli. Kuşlara BT amin Forte takviye verin.

kadersiz144

Aktif Üye
Dişiyi 20 gün önce aldım alışmaları için bıraktım yuvayı. da daha birbirlerine düşman gibiler alismadilar dişi erkeği bastırmış erkek sus pus

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazı dişiler baskın olabiliryor. Kanlı kavga olmadığı sürece sorun yok. Önden cereleri görünecek şekilde fotoğraf eklermisiniz.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bulundukları ortam çok sıcak değilse üretim yapılabilir ama riske atmamakta fayda var. Konudan bağımsız olarak plastik tünek üzerine kumlu tünek yerine direkt olarak tahta tünek kullanın.

kadersiz144

Aktif Üye
Bazı dişiler baskın olabiliryor. Kanlı kavga olmadığı sürece sorun yok. Önden cereleri görünecek şekilde fotoğraf eklermisiniz.
Bulundukları ortam çok sıcak değilse üretim yapılabilir ama riske atmamakta fayda var. Konudan bağımsız olarak plastik tünek üzerine kumlu tünek yerine direkt olarak tahta tünek kullanın.

Resim bu şekilde. Genelde tahta tünek kullaniyorum kumlu tünek destek amaçlı orda gaga taşı için çok basmiyorlar hava sıcak üreme gibi durum yok alissinlar birbirlerine yuvayı çıkaririm dişi kızgın ama erkek hareketsiz erkeği baskılamis düzelecek inşallah gözüm üzerlerinde hala öpüşme dahi yok

kadersiz144

Aktif Üye
. 25 günden fazla oldu dişi erkeğe böyle davranıyor (dişi koyu mavi olan) erkeği korkak etti bıraktı tavsiyesi olan dişi kızgın erkek korkudan tüye girdi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişi baskın görünüyor. Daha sakin başka dişi almanız sanırım daha uygun olacaktır.

kadersiz144

Aktif Üye
Dişi baskın görünüyor. Daha sakin başka dişi almanız sanırım daha uygun olacaktır.
Evet baskın ama yuvaya girip çıkmaya başladı çiftleşmek istiyor belli değiştirmek de istemiyorum.bu sebeple bitane degistim bunu aldım o kızışmış ciftlesio kuscuda pişmanlık hissediom:):)