• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüydeki Kuşların Göz Çevresindeki Siyahlıklar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.
Üç kuşumda farkettiğim bir şey bu.Şu an tüydeler.
Göz çevrelerinde olduğundan daha çok siyah tüy ya da tüy tüpçüğü var. Değişik durduğu için haliyle hemen farkediliyor. Özellikle Bulut çok garip geliyor gözüme. 🤣

Ekli dosyayı görüntüle 18585

Ekli dosyayı görüntüle 18586
Fotoğraflar pek kaliteli değil büyüterek çektiğim için ama belli olıyordur umarım.

Yağmurda da böyle.
Bu normal bir durum mu? Oraya siyah tüyler geliyor sanırım ama tüy değişiminde tüy renk değişimi normal midir?
Bir yerde nokta şeklinde çıkan siyahlıkların vitamin eksikliğinden dolayı okumuştum ama ne kadar doğru bilemedim. :)

Haftada iki kere b vitamini veriyorum şu an.
Birde bugün gün içinde toplu olarak uyku moduna girdiler, hareketsiz kaldıkları anda uyuyorlar, korkutuyorlar beni.😅

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar.
Üç kuşumda farkettiğim bir şey bu.Şu an tüydeler.
Göz çevrelerinde olduğundan daha çok siyah tüy ya da tüy tüpçüğü var. Değişik durduğu için haliyle hemen farkediliyor. Özellikle Bulut çok garip geliyor gözüme. 🤣

Ekli dosyayı görüntüle 18585

Ekli dosyayı görüntüle 18586
Fotoğraflar pek kaliteli değil büyüterek çektiğim için ama belli olıyordur umarım.

Yağmurda da böyle.
Bu normal bir durum mu? Oraya siyah tüyler geliyor sanırım ama tüy değişiminde tüy renk değişimi normal midir?
Bir yerde nokta şeklinde çıkan siyahlıkların vitamin eksikliğinden dolayı okumuştum ama ne kadar doğru bilemedim. :)

Haftada iki kere b vitamini veriyorum şu an.
Birde bugün gün içinde toplu olarak uyku moduna girdiler, hareketsiz kaldıkları anda uyuyorlar, korkutuyorlar beni.😅
Maviş de aynı durumda. Çok fazla kanat tüyü döktü sizinkiler de öyle mi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maviş de aynı durumda. Çok fazla kanat tüyü döktü sizinkiler de öyle mi?
Evet öyle. Bulut her gün uzun tüylerini döküyor. Kanatlarında en öndeki tüyler küçük değişik duruyor. Umuyorum tüy dönemi bitince normale döner. 😅

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evet öyle. Bulut her gün uzun tüylerini döküyor. Kanatlarında en öndeki tüyler küçük değişik duruyor. Umuyorum tüy dönemi bitince normale döner. 😅
Yani normali bu herhalde ama ben hiç rahat edemedim bayan evham olarak 😁 Ne kuyruk kaldı ne kanat.

Üst Alt