• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Tüy sorunu olan muhabbet kusu icin önerileriniz

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Merhaba sosyal medyanın etkisiyle doğuştan engeli olan muhabbet kusları cok samimi gelmeye basladı 3 kuşum var 1 ay sonrasına 2 cift doğuştan tüy problemi olan kus almak istiyorum satıcısını buldum. (Doğuştan tüy sorunu olup ucamayanlardan) size sorular sormak istiyorum. Bakımları icin ekstra birsey yapmam gerekiyormu yoksa diğer kuslarla aynı bakımmı? Önerilerinize acıgım tesekkurler🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüm vitaminlerini eksiksiz vermenizi öneririm. Daha çok ihtiyaçları var. Haftada iki kez BT amin Forte takviye verin. Ayrıca biotinde kullanın. Tamamen tüysüzlerse kışın sıcak tutmaya özen gösterin.

Ve satın alarak bu türlerin üretimine destek vermeyin. Piyasada bu tür kuşları ücretsiz veren çok var. Bugün hatta ilan görmüştüm bulabilirsem özelden size atarım.

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Tüm vitaminlerini eksiksiz vermenizi öneririm. Daha çok ihtiyaçları var. Haftada iki kez BT amin Forte takviye verin. Ayrıca biotinde kullanın. Tamamen tüysüzlerse kışın sıcak tutmaya özen gösterin.

Ve satın alarak bu türlerin üretimine destek vermeyin. Piyasada bu tür kuşları ücretsiz veren çok var. Bugün hatta ilan görmüştüm bulabilirsem özelden size atarım.
Özel olarak böyle üretiliyorlarmı cidden 😥 Ben doğuştan öyle olduklarını sanmıştım bakayım teşekkürler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Özel olarak böyle üretiliyorlarmı cidden 😥 Ben doğuştan öyle olduklarını sanmıştım bakayım teşekkürler
Mesela sizde bu sahiplendiğiniz kuşları hiçbirşekilde üretmeyin. Doğuştan olduğu gibi hastalığı taşıyıcıda oldukları için sonraki nesillere aktarıyorlar.

Tüysüz kuş olsun diyerek özel olarak üretmiyorlar ancak hasta olduğunu bilerek ve hastalığın gelecek nesillere geçeceğini bilerek üretiyorlar. Tabiki uygun bulmuyorum ancak bilinçli üreticiler değil ücretli, ücretsiz bile vermeyip hastalığın çoğalmaması için itlaf ediyor.

sultanpapagani6272

Aktif Üye
Mesela sizde bu sahiplendiğiniz kuşları hiçbirşekilde üretmeyin. Doğuştan olduğu gibi hastalığı taşıyıcıda oldukları için sonraki nesillere aktarıyorlar.

Tüysüz kuş olsun diyerek özel olarak üretmiyorlar ancak hasta olduğunu bilerek ve hastalığın gelecek nesillere geçeceğini bilerek üretiyorlar. Tabiki uygun bulmuyorum ancak bilinçli üreticiler değil ücretli, ücretsiz bile vermeyip hastalığın çoğalmaması için itlaf ediyor.
Tek kalırsa üzülür diye disi erkek almayı planlıyordum. Arkadas almayayımmı

Üst Alt