• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Tüy kırılması,

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Merhaba,kuşumda(Alexander papağanı) kanat ayarı var malesef,kafesinden almaya çalışırken ilk çıkışında atlama eğilimi oluyor,atlayıp uçarken iyi uçamadığı için sol kanadını duvara çarptı,sonrasında normal davrandı dışardaki hareketlerine devam etti ama avcuma alınca canı yandığı anlaşılır şekilde bağrıyordu.Sonra banyo yaptırıp peteği hafif açtım ve kalorifer üzerine koydum,kuruduktan sonra elime aldım ve kanat tüylerinden biri sarkıyordu dokunduğumda bağrıyordu bende çevirip baktım,biraz kan vardı ama kan damlamıyordu sadece tüyün olduğu bölge kanlıydı,acının etkisiyle elimden fırladı,fırlamasıyla beraber tüyüde düştü,uçup aynaya gitti, kendine kur yapmaya başladı elime alıp kanadına dokununca da bağırıyordu,acısı geçmişti.
Tüyü aldığımda kökü yoktu kırılmıştı,kuşu alıp baktığımda kanadın içinde kökü hayla duruyordu,o bölge kanlıydı.sabah olduğunda o bölgedeki tüyleri düzelmiş o günkü olaydan eser kalmamıştı.

Anlamadığım kısım ise bu olay yaşanmadan önce öğlen kuşu avucuma aldığımda yine bağrıyordu, birşeyler olduğunu o zaman anlamıştım aslında

Böyle kökü hayla içerdeIMG_20260531_115549.jpg

Bu sol kanadında ki kanat ayarı

IMG_20260531_120440.jpg

Buda sağ kanadındaki kanat ayarıIMG_20260531_120400.jpg

O köke ne yapmam lazım?
Kanat ayarı şuan zarar veriyor mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba,kuşumda(Alexander papağanı) kanat ayarı var malesef,kafesinden almaya çalışırken ilk çıkışında atlama eğilimi oluyor,atlayıp uçarken iyi uçamadığı için sol kanadını duvara çarptı,sonrasında normal davrandı dışardaki hareketlerine devam etti ama avcuma alınca canı yandığı anlaşılır şekilde bağrıyordu.Sonra banyo yaptırıp peteği hafif açtım ve kalorifer üzerine koydum,kuruduktan sonra elime aldım ve kanat tüylerinden biri sarkıyordu dokunduğumda bağrıyordu bende çevirip baktım,biraz kan vardı ama kan damlamıyordu sadece tüyün olduğu bölge kanlıydı,acının etkisiyle elimden fırladı,fırlamasıyla beraber tüyüde düştü,uçup aynaya gitti, kendine kur yapmaya başladı elime alıp kanadına dokununca da bağırıyordu,acısı geçmişti.
Tüyü aldığımda kökü yoktu kırılmıştı,kuşu alıp baktığımda kanadın içinde kökü hayla duruyordu,o bölge kanlıydı.sabah olduğunda o bölgedeki tüyleri düzelmiş o günkü olaydan eser kalmamıştı.

Anlamadığım kısım ise bu olay yaşanmadan önce öğlen kuşu avucuma aldığımda yine bağrıyordu, birşeyler olduğunu o zaman anlamıştım aslında

Böyle kökü hayla içerdeEkli dosyayı görüntüle 105848

Ekli dosyayı görüntüle 105853

Buda sağ kanadındaki kanat ayarıEkli dosyayı görüntüle 105855

O köke ne yapmam lazım?
Merhaba kuşun tüylerini mi kestiler😔
Ters tüy çıkmış ona fucidin krem sürün günde 2 defa, apse insin kök ölmüş zaten 3/4 gün sonra çekin, (ilk fotoğraf da belli apse yapmış)
Haftada 2 defa btAmin forte takviyesi yapın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Böyle kökü hayla içerdeEkli dosyayı görüntüle 105848

Ekli dosyayı görüntüle 105853

Buda sağ kanadındaki kanat ayarıEkli dosyayı görüntüle 105855

O köke ne yapmam lazım?
Ayar nedir kuşların tüyü kesilmez stres yapar ölüme kadar gider, kesilen tüm tüyler ölmüş canlılığını yitirecek düşecek😔
Kısaca kolları kesilmiş

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Sol kanadı böyle IMG_20260531_122016.jpg

Sağ kanadı ise böyle gözüküyor
IMG_20260531_122050.jpgbu ise kökün bulunduğu kisimIMG_20260531_121944.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kanatlıoil Formmix temin edin
Haftada 2 defa 2 damla şiringa ile ağzına damlatın
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Kanatlıoil Formmix temin edin
Haftada 2 defa 2 damla şiringa ile ağzına damlatın
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
Röhnfried in dediğiniz ürünleri elimde var,şırınfayla verileni ise en kısa zamanda temin edeceğim,bu olay yaklaşık bir hafta önce yasandi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Röhnfried in dediğiniz ürünleri elimde var,şırınfayla verileni ise en kısa zamanda temin edeceğim,bu olay yaklaşık bir hafta önce yasandi
Anladım fotoğraflar eski ise tüy kökü iyce ölmüştür kökten kalanı hemen çekin delik olur kökte fucidin sürün enfeksiyon olmasın, kanama olmaz büyük ihtimalle

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Ekli dosyalar

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Apseli ölanları anlayamadım, bir tek kökü köpan mı apseli yoksa başka apseli var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır şuan dursun onlar önceliğiniz tüy kökü apseli olanları alın, fucidin sürün
Diğer kesilmiş olanlar tüy döneminde düşer
Bunu alın apse bunda tüy kökü kalmış orda, çekin bunu

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Merhaba,veterinere götürdüm,bayağı inceledi kanadını,şuanlık sıkıntı yok,apse de yok dedi,çekebilirim ama çekersem tedavi sürecine gireriz bence gerek yok kendi düşer beslenmesine temizliğine dikkat et.Eğer akıntı veya kızariklık olursa iletişime geçin dedi