Muhammet Usame Bal
Yeni Üye
Merhaba,kuşumda(Alexander papağanı) kanat ayarı var malesef,kafesinden almaya çalışırken ilk çıkışında atlama eğilimi oluyor,atlayıp uçarken iyi uçamadığı için sol kanadını duvara çarptı,sonrasında normal davrandı dışardaki hareketlerine devam etti ama avcuma alınca canı yandığı anlaşılır şekilde bağrıyordu.Sonra banyo yaptırıp peteği hafif açtım ve kalorifer üzerine koydum,kuruduktan sonra elime aldım ve kanat tüylerinden biri sarkıyordu dokunduğumda bağrıyordu bende çevirip baktım,biraz kan vardı ama kan damlamıyordu sadece tüyün olduğu bölge kanlıydı,acının etkisiyle elimden fırladı,fırlamasıyla beraber tüyüde düştü,uçup aynaya gitti, kendine kur yapmaya başladı elime alıp kanadına dokununca da bağırıyordu,acısı geçmişti.
Tüyü aldığımda kökü yoktu kırılmıştı,kuşu alıp baktığımda kanadın içinde kökü hayla duruyordu,o bölge kanlıydı.sabah olduğunda o bölgedeki tüyleri düzelmiş o günkü olaydan eser kalmamıştı.
Anlamadığım kısım ise bu olay yaşanmadan önce öğlen kuşu avucuma aldığımda yine bağrıyordu, birşeyler olduğunu o zaman anlamıştım aslında
Böyle kökü hayla içerde
Bu sol kanadında ki kanat ayarı

Buda sağ kanadındaki kanat ayarı
O köke ne yapmam lazım?
Kanat ayarı şuan zarar veriyor mu?
Tüyü aldığımda kökü yoktu kırılmıştı,kuşu alıp baktığımda kanadın içinde kökü hayla duruyordu,o bölge kanlıydı.sabah olduğunda o bölgedeki tüyleri düzelmiş o günkü olaydan eser kalmamıştı.
Anlamadığım kısım ise bu olay yaşanmadan önce öğlen kuşu avucuma aldığımda yine bağrıyordu, birşeyler olduğunu o zaman anlamıştım aslında
Böyle kökü hayla içerde

Bu sol kanadında ki kanat ayarı

Buda sağ kanadındaki kanat ayarı

O köke ne yapmam lazım?
Kanat ayarı şuan zarar veriyor mu?