• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy kanal tüpü kanli

mmakay

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kusumda uzun süredir tüy hastalığı var uzun kanat ya da kısa kanat tüylerinin bazıları kanlı çıkıyor kuruyunca dökülüyor tekrar aynı şekilde kanlı çıkıyor yardım lütfen

Seyda112

Paylaşımcı
Aynı sorun benim kurşumda da var kan kurdu diye bir hastalık diyen var. Tüy hastalığı diyen var ben beforvel isminde b vitamini kullandım 1.5 ay yine aynı şekilde döküldü ama Allah'tan yenisi çıktı yine döküldü üstadlar biotin önerdi daha kapsamlı bir destek diye haftada iki gün biotin kullanıyorum, ve probiyotik de aldım desteklemesi adına, kuşunuz uçabiliyor mu, kaç aylık merak ettim

mmakay

Yeni Üye
Merhaba maalesef çok fazla ucamiyor uzun kanat tüyleri döküldü yinesi çıktığında tekrar kanlı çıkıyor bende animosol kullandım gecmedi simdi davit 3 vitamin kullanıyorum ama hala ilerleme yok sizin kusta iyileşme varmi

Seyda112

Paylaşımcı
Ben kuşumu 35-40 günlük aldim üreticisi annesi yoldu dedi kanat kuyruk yoktu kuyruk çıkıyor uzun kanatları yok tek tük çıkıyor aynı şekilde dipleri kırmızı sonra siyahlasiyor ve dökülüyor

mmakay

Yeni Üye
Ayni şekilde hastalığı çıkan kanlı çıkıp dökülüyor şuana kadar çözüm bulamadım hatta resimdeki kuşa baktimda sanırım ırklarida ayni kullandığınız ilac işe yarıyormu suan

Seyda112

Paylaşımcı
Biotini ve probiyotigi kullanmaya başlayalı 10 gün oldu hocam. Kesin bişey diyemem ama şuan durum tüy olarak beforvel kullandığım ile aynı gelişme olursa haberdar ederim

Seyda112

Paylaşımcı
Kuşunuz kaç aylık

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuza probiyotik verin ve banyoluk takın banyo suyuna iki damla elma sirkesi koyun birde içme suyuna devit 3 vermeyin suda çözülen birşey değil 👍

Üst Alt