• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Tüy Dönemindeki Sultan Papağanım

Kuşseviyom

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhabalar. Arkadaşlar sultan papağanım 3.5 aylık ve şu an tüy döneminde. Bir sürü tüy kapsülü var şu an üzerinde ve bunları kısmen bizim de yardımımızla kendisi de patlatıyor. Ama bu aralar sanki tüy döneminde olmasından kaynaklı biraz yorgun gibi hissediyorum. Kafesin içine geçtiğinde bir köşeye geçip tüylerini kabartıp duruyor ancak dışarı da hiçbir sorunu yok. Standart bir şekilde dışarıda oyun oynuyor. Sadece kafesin içinde bu şekilde duruyor. Yemek ve su da içiyor bu konuda da bir problem yok.

Şimdi sormak istediğim şu. Sitede başka konularda araştırma yaptım ama net bir cevap almak için bu konuyu açtım. Bu durumda kuşuma yardımcı olabilecek ne yapabilirim?

Bir de konudan bağımsız pelet yem almıştım bir kere ancak sultan papağanı için olanı yoktu bu yüzden jako papağanı için olanını önermişlerdi. Sadece yemi kırıp vermem gerektiğini söylemişlerdi. Ben de öyle yaptım ancak verip vermeme konusunda kararsız kaldım. Jako ve sultan papağanı için pelet yemler ayrı oluyor mu? Yani bu kırdığım yemi versem bir sorun olur mu?

Şimdiden ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun dışkı görsellerini ekleyebilir misiniz? Bir de videosunu çekip streamble.com üzerinden atarsanız sevinirim ☺ Ek olarak jakolar daha yağlı yemlerle besleniyor, sultanlara uygun olduğunu düşünmüyorum zaten bence pelet yeme gerek yok, paraket yemi alıp verebilirsiniz, garden mix, versele laga bunları öneririm ☺

Kuşseviyom

Yeni Üye
Kuşunuzun dışkı görsellerini ekleyebilir misiniz? Bir de videosunu çekip streamble.com üzerinden atarsanız sevinirim ☺ Ek olarak jakolar daha yağlı yemlerle besleniyor, sultanlara uygun olduğunu düşünmüyorum zaten bence pelet yeme gerek yok, paraket yemi alıp verebilirsiniz, garden mix, versele laga bunları öneririm ☺
Kusura bakmayın biraz geç oldu ancak atabildim ama videoyu ayarlayamadım. Ama fotoğraftaki dışkılar bugüne ait.
Güncel olarak kuşumun durukluğu bitti şu an eski haline döndü ama kapsül hala epeyce var.
Ekli dosyayı görüntüle 99075
Ekli dosyayı görüntüle 99076

Üst Alt