• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dönemi

Dudukuş

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy dökme
Muhabbet kuşum sanırım tüy dökme dönemine girdi az az tüyleri dökülüyor son 1 haftadır. Bugün daha çok dökülmüş. Bununla beraber arada sırada dışkısı bozuluyor böyle daha sıvı şekilde yapıyor ama geri kendi kendine düzeliyor sebebi tüy döneminde olması olabilir mi. Bi de 45 46 gr civarındaydı 42 gr düşmüş tüyle alakalı mıdır

levocan

Aktif Üye
Vitamin ve ek gıda takviyesi. neler kullanıyorsunuz

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demir E.

Müdavim
Muhabbet kuşum sanırım tüy dökme dönemine girdi az az tüyleri dökülüyor son 1 haftadır. Bugün daha çok dökülmüş. Bununla beraber arada sırada dışkısı bozuluyor böyle daha sıvı şekilde yapıyor ama geri kendi kendine düzeliyor sebebi tüy döneminde olması olabilir mi. Bi de 45 46 gr civarındaydı 42 gr düşmüş tüyle alakalı mıdır
Tüyden evet bt amin forte kullanın haftada iki kez entrobac ve gervit te verebilirsiniz

Dudukuş

Aktif Üye
Haftada iki kez bt amin forte verin 🙏 Rutin takviyelere devam edin 🙏
Teşekkürler bu dönemde daha fazla kilo vermemesi için nasıl beslemeliyim? Son 1 haftadır kafesten dışarı çıktığı an dakikalarca uçuyor okadar çok uçuyor ki nefes nefese kalıyor ama yinede durmuyor ondan da zayıfladığını düşünüyorum

Demir E.

Müdavim
Teşekkürler bu dönemde daha fazla kilo vermemesi için nasıl beslemeliyim? Son 1 haftadır kafesten dışarı çıktığı an dakikalarca uçuyor okadar çok uçuyor ki nefes nefese kalıyor ama yinede durmuyor ondan da zayıfladığını düşünüyorum
Çok bilgim yok ama haftada bir kez daldari verebilirsiniz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İllaki zayıflıyorlar çünkü vücuttaki enerji ve vitaminler tüye gidiyor bu süreçte dinlensin, bir saat kalsın dışarıda, 42 gram da gayet iyi maşallah 🙏

Dudukuş

Aktif Üye
Kuşumun bugün de dışkıları bu şekilde tüyden dolayı olabilir mi yoksa bi hastalık falan var mıdır dal darı yedirdim bol bol bt amin forte verdim

Ekli dosyalar

Dudukuş

Aktif Üye
Etrafında yeşil leke bırakması endişelendirdi fakat bugün yopun tüy döküyor biraz halsiz ve banyo da yaptı çok su içti sabahtan beri düzelip geri böyle oluyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy döneminde geçici olarak dışkılar da farklılık normal bir süreç. Videosunu ekler misiniz. Genel hâlini de bir bakalım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sorun yok. 🙂🌸