• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi tüy dökümü

sorgu

Yeni Üye
merhaba kuşum tüy dökmeye 2. defa başladı onu kapsüllerini çıkarmasında yardımcı olmak istiyorum çnükü bayağı bi var. Acaba onu korkutmadan neler yapabilirim elimle yardım etmeme izin vermiyor :(

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
merhaba kuşum tüy dökmeye 2. defa başladı onu kapsüllerini çıkarmasında yardımcı olmak istiyorum çnükü bayağı bi var. Acaba onu korkutmadan neler yapabilirim elimle yardım etmeme izin vermiyor :(
Bt amin verin kesinlikle haftada 2 defa. Fiziksel olarak dokunmadan en iyi yardım bu. Kapsülleri de kendi kendine açılacaktır zaten ama siz doğrudan gidip onları kırmaya çalışırsanız izin vermezler. Kafasını sevin okşayın rahatlatın öyle yapın.

Nur I.

Aktif Üye
Kapsüle direkt olarak birşey yapmanız gerekmez. Ancak hem kapsülün rahat kırılması hem derinin kurumaması için düzenli banyo yapması şart. Kış ayında da olsak ev ortamı sabit sıcaklıkta olur. Rüzgar ve soğuk olmadığı sürece yıl boyunca banyo yapabileceği su verebilirsiniz kuşunuza.

Bunum haricinde çıkan tüylerin oluşumunu desteklemek için beslenmesinde muhakkak çeşitlilik sağlayın.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kapsüle direkt olarak birşey yapmanız gerekmez. Ancak hem kapsülün rahat kırılması hem derinin kurumaması için düzenli banyo yapması şart. Kış ayında da olsak ev ortamı sabit sıcaklıkta olur. Rüzgar ve soğuk olmadığı sürece yıl boyunca banyo yapabileceği su verebilirsiniz kuşunuza.

Bunum haricinde çıkan tüylerin oluşumunu desteklemek için beslenmesinde muhakkak çeşitlilik sağlayın.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz öncelikle kendinizi tanıtır mısınız lütfen
Msjlarınızı okuyorum bilgi için teşekkürler