• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Değişimi

ozanozan1

Aktif Üye
Merhabalar

Sultan papağanım tüy'e girdi. Elimde entrobac,gervit,Bt-amin Forte ve Kanatlıoil protein var. Bunları nasıl bir sıralamayla ve hangi günler aralığında vermeliyim ?
Ayrıca beslenme programını nasıl yapmalıyım Normal yemin yanında başka yiyecekler (yumurta maması vb.) neler yapmalıyım ? (4 aylık )

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba pazartesi gervit çarşamba entrobac cuma bt amin forte bir müddet bu şekilde uygulayın. On günde bir de mamasına kanatlıoil protein katabilirsiniz. Mamanın içine mevsiminde sebze koyabilirsiniz havuç olur brokoli olur yada kırmızı pancar. Bazıları tek sebze değilde birkaç sebze karışımı mama yapıyorlar ben çok fazla sebze karışımını tercih etmiyorum. 😊 Bu mamaya yumurta da ekleyebilirsiniz dediğiniz gibi. Biraz tarçın. Eğer yavrunuz kalamar kemiği yemiyorsa bir miktar kalamar kemiği de rendeleyebilirsiniz bu mamaya. Ama eğer mama da yumurta varsa çok fazla bekletmeyin. Aklıma gelenler bunlar 😊🖐🏻

ozanozan1

Aktif Üye
Aslı hanım çok teşekkür ederim.

ozanozan1

Aktif Üye
aşağı yukarı kaç gün sürer peki bu tüy dökümü

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy döküm süresi değişebilir biraz da bünyeyle alakalı. Ama takviyelerle destekleme yaparsanız daha çabuk ve rahat atlatır diye düşünüyorum. Rica ederim 😊