merhabalar yaklaşık 1.5 ay önce aynı kafesten 0-2 ay aralığında iki kuş aldım ilk geldiklerinde çok iyi anlaşıyorlardı oyuncaklarla oynamayı seven iki oyuncu kuş ölen kuşumdan kalan kafes oynamayı sevdikleri oyuncaklara ve ikisine dar geldiği için büyük bir kafes aldım diğer kefeste yer probleminden ötürü birbirkerine bağırıp kanat çırptıkları oluyordu yeni kafese aldığım süreçte bu durum çözüldü 3 haftadır yeni kafesi kullanıyorum çok kavgalarkna rastlamadım kafesin baskın kuşu dişiydi ama erkek kuşa saldıracak harekette bulunmuyordu ancak son bir haftadır erkek kuşum agresifleşti ve dişi kuşu günde 1-2 kere kafes tabanına atmaya başladı bu durum 2-3 gün devam edince farklı kafeslere yan yana koydum ve ikisi birbirini istiyorlardı 2 gün sonra sakinleşmişlerdir diye 2 gün önce yine bir araya getirdim ancak problem devam ediyor gün içerisinde erkek kuş ara ara agresif tavırlar sergiliyor birbirlerine zarar verme amaçları gözlemlemedim ama dişi strese girecek diye endişeleniyorum sitedeki bazı yorumlara göre kafeste sadece tek tünek ve çok sevdikleri salıncak kaldı salıncak biraz büyük ve geceleri bu duruma rağmen beraber salıncağın üstünde uyuyorlar o yüzden çıkarmadım ve son olarak dişi yemek yerken erkek aynı yemlikten yemek istediğinde dişi bunu reddediyor erkek biraz ısrarcı davranınca dişi diğer yemliğe gitmesi için erkeği itekliyor ama bu hiç kavgaya dönmedi dişinin bu hereketi geldiği dünden beri var bu duruma ne sebep oluyor olabilir erkek niye agresifleşmiş olabilir