• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Tünek kalınlığı

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Selam forum 🙆🏼‍♀️
Bir çoğumuz plastik tüneğin zararını biliyoruz bu yüzden tahta tünekleri kullanıyoruz.
Ama bildiğiniz gibi her kuşun ayağı standart tüneklere uygun olmayabiliyor, örneğin ince tünekleri ben ispinozlar için kullanıyordum, standart kalın uzun tünekleri ise şu an muhabbete kullanıyorum çünkü onun tırnaklarına göre kalınlığını bilmiyorum bunların
Sultanlar için kendim ağaç dallarını kullanıyorum.
Şimdi hem soruya hem de Tavsiyelerinize gelelim 😊
Hangi ırk kuş için hangi kalınlık uygundur?
En azından çoğu evde bulunan genel ırklar için.

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Benim bildiğim kadarıyla standart ahşap tünekler ispinoz, muhabbet ve küçük papağanlar için yeterli
Maalesef sultanlar ve Pakistan için yeterli durmuyor tırnakları kavuşuyor iki türünde bu yüzden tırnakları da tabiri caizse bakımsız at toynağı gibi alıyor başını gidiyor hem kendilerine hem ele çıkınca bana zarar oluyor geçen soyup koyduğum dalda ayağı tamamen iç içe girmiyor tırnakları törpüleyecek kadar kalın kalıyor erkekte ki tünek o kadar kalın değil ve tırnakları yine normal boyutu aşmaya başladı pakistanın da aynı şekilde olması oldukça olası çünkü onun da parmaklar tüneğin aşağısında birleşiyor az daha uzun olsa ayakları Bi iki tur dönecek 😥 internette olması gereken kalınlığı bulamadığım için de uygun sipariş veremiyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kanarya için: 10 mm çaplı tünek
Muhabbet Kuşu için: 12 mm çaplı tünek
Sultan Papağanı için: 15 mm - 22 mm çaplı tünekler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
40 cm tahta tünek sultan dahil paraket türlerine uygundur Pakistan içinde nalburdan fırça sapı alıp marangozda kafese göre ölçüp kestirin ve uçlara çeltik attirin tellere girsin ki cikaramasin 👍 iki tane tünek çıkar ve artandan da kemirmesi için bir aparat yapabilirsiniz 😊👍

Üst Alt