• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tül Kullanılmamalıdır

Tül Kullanılmaları kötü sonuclara yol açabiliyor.Derin kesik, bölgede doku boğması, damar kesigi,kangren, kemige kadar dayanan doku içinde kaybolan iplikler olabiliyor.Kisiler farkında olmayabilir gozle gorunmeyen bir durum sekillenebilir.Bu riske girmemek adına lütfen artık tül kullanımını bırakın.Kullananları uyaralım.Bilgi paylastıkca çogalır.

Maviş Paşa

Tutkulu
Tülün çıkan iplerini kesiyorum ben. Ayrıca kıvırıyorum kenarlarını renkli kısımlar dikkat Çektiği için gagalıyolar ama yemlik kısmına kadar kıvırıyorum. Sorun olmuyor. Yırtılma vs olduğu zaman değiştiriyorum hemen.

EnesGenç

Eski Forumcu
Egerki tül kullanamazsınız her yer tüy ve yem olur bunu kimse istemez. Dikkatli olmakta fayda var. Takilmayacak şekilde takarsaniz iyi olur

Bahar Y.

Müdavim
Egerki tül kullanamazsınız her yer tüy ve yem olur bunu kimse istemez. Dikkatli olmakta fayda var. Takilmayacak şekilde takarsaniz iyi olur
Her yerin tüy ve yem olması kuşun ayağının kırılmasından incinmesinden kat kat iyi ben çok uzun zamandır kullanmıyorum hiç bir kuşuma tül, düzenli temizlik yaptıktan sonra sorun olmaz hijyen

etrafi supurmek kusun ayaginin incinmesinden iyidir.benim tavsiyem takmamanız illede takacam diyosaniz kesici olmayan ürün,kalın ayaga takilmayacak kumas olabilir

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok kere kuşumun ayağı takıldı. Birkaç aydır bende kullanmıyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben bunu daha öncede belirttim kılından tüyünden pisliginden endişe ediyorsanız evcil hayvan beslemeyin. Evde bir ses olsun istiyorsanız cami açın sesin en güzelini dışarıda saka serçe gibi kuşlar çıkarıyor. Aşkım babacik cicikus vs demesinden etkileniyorsaniz YouTube ta çok güzel konuşan kuşlar var. Ayağı kangren olduktan kirildiktan sonra aldığınız tedbirlerin hiç bir işe yaramadığını anlarsınız.

Ben bunu daha öncede belirttim kılından tüyünden pisliginden endişe ediyorsanız evcil hayvan beslemeyin. Evde bir ses olsun istiyorsanız cami açın sesin en güzelini dışarıda saka serçe gibi kuşlar çıkarıyor. Aşkım babacik cicikus vs demesinden etkileniyorsaniz YouTube ta çok güzel konuşan kuşlar var. Ayağı kangren olduktan kirildiktan sonra aldığınız tedbirlerin hiç bir işe yaramadığını anlarsınız.
Çok haklısınız🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Her gün süpürge çalışıyor bizdede. 😄
Tüllerin kuşlara ne kadar zarar verdiklerini öğrendikten sonra attım ben.
Sağlıklarından daha önemli değil. Bu canlar bize emanet, bir nevi bize muhtaçlar. O yüzden onların hayatlarını güzelleştirmekte, kolaylaştırmakta tam tersine çok kötü bir yaşam sunmakta bizim elimizde. Ellerimizde bize ait başka bir can tuttuğumuzun bilincinde olursak bence onların hayatlarını da kendi hayatımız kadar değerli görüp ona göre bir yaşam sunarız ya da sunmaya çalışırız diye düşünüyorum ben.

Her gün süpürge çalışıyor bizdede. 😄
Tüllerin kuşlara ne kadar zarar verdiklerini öğrendikten sonra attım ben.
Sağlıklarından daha önemli değil. Bu canlar bize emanet, bir nevi bize muhtaçlar. O yüzden onların hayatlarını güzelleştirmekte, kolaylaştırmakta tam tersine çok kötü bir yaşam sunmakta bizim elimizde. Ellerimizde bize ait başka bir can tuttuğumuzun bilincinde olursak bence onların hayatlarını da kendi hayatımız kadar değerli görüp ona göre bir yaşam sunarız ya da sunmaya çalışırız diye düşünüyorum ben.
Bizdede supurge calisiyor😄cok iyi yapmışsınız atmakla🙏🤍

Üst Alt