• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tosunumun kurtulma çabaları

hrn23

Aktif Üye
Baştan söyleyeyim papağanım 32 günlük.Anaçlar yuvadan atmıştı ya da kendi çıkmıştı bugün.El beslemesi yaptım fakat acemi olduğum için nefes borusunada mama kaçmıştı.Veteriner bulup gittim.Hava çok rüzgarlıydı kuş çantam vardı ama rüzgara marus kaldı uzun süre.Dönüşte çok maruz bırakmadım.Uzun sürdü veteriner faslı bayağı.Veteriner iki ilaç ve vitamin verdi ciğerlerinin kötü durumda olduğunu söyledi yaşadığım şehirde kuşlardan iyi anlayan iki veterinerden birisi fakat kanatlı uzmanı değil.Eve döndüğümüzde çok hızlı nefes alıp vermeye başladı veterineri aradım ılık banyo yaptırmamı söyledi.Yaptırdım kuruladım.Isınsın diye bayağı elimde tuttum.Nefes alıp vermesi yavaşlamadı.Yuvasına koydum granülleri kemirmeye başladı Daldarı serptim yemeye başladı yavaş yavaş.Yeme düşmeye başladığını öğrendim.Vitaminli suyunu verdim şırıngayla.Nefes alışı yavaşlamaya ve daha stabil olmaya başladı.Şuan yem yiyor tosunum.5 ile akşam 10.10 arasında yaşandı bunlar.Dengede durmada zorlanıyor.
Bu geceyi geçiremeyeceğinden korkuyorum.

Son düzenleme:

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Videolar dün akşamdan mı yoksa güncel mi? Geçmiş olsun, maalesef durum çok iyi görünmüyor ama elinizden geleni yapmışsınız. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Bir daha götüreceğinizde ince bir örtü ile kuş çantasını örterseniz hava akımını bir miktar önleyebilirsiniz. Zaten ciğerlerinde sıkıntısı varken rüzgar yemesi maalesef hiç iyi olmamış. Şimdilik sıcak tutmaya çalışın. Hava akımından uzak, sıcaklığı sabit bir odada kalsın.

hrn23

Aktif Üye
Videolar dün akşamdan mı yoksa güncel mi? Geçmiş olsun, maalesef durum çok iyi görünmüyor ama elinizden geleni yapmışsınız. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Bir daha götüreceğinizde ince bir örtü ile kuş çantasını örterseniz hava akımını bir miktar önleyebilirsiniz. Zaten ciğerlerinde sıkıntısı varken rüzgar yemesi maalesef hiç iyi olmamış. Şimdilik sıcak tutmaya çalışın. Hava akımından uzak, sıcaklığı sabit bir odada kalsın.
Düne ait.
Watch unnamed | Streamable bunu bugün çektim.sağ ayağını kullanmakta zorlanıyor.parmağımı kavramadığını farkettim.Yuvalık folluğuna sulukla su koydum içmiyor.şırıngayla günde iki üç kere damla damla veriyorum bayağı fakat zor oluyor.yeterli olduğunu sanmıyorum.suluktan içmesi için ne yapabilirim?

hrn23

Aktif Üye
Düne ait.
Watch unnamed | Streamable bunu bugün çektim.sağ ayağını kullanmakta zorlanıyor.parmağımı kavramadığını farkettim.Yuvalık folluğuna sulukla su koydum içmiyor.şırıngayla günde iki üç kere damla damla veriyorum bayağı fakat zor oluyor.yeterli olduğunu sanmıyorum.suluktan içmesi için ne yapabilirim?
35 günlük oldu.Su içmeye alıştıramadım.İçmiyor suyunu.Şırıngayka vermek zorunda kalıyorum.Gagazsını suluğun ağzına getirip biraz daldırıyorum ama yinede içmiyor

Üst Alt