• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

tırnak

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tırnak kesimi için goturuyordum veterinere. Dışarıdan çok korktuğu için ince bir örtü örttüm. Yolda sürekli cirpindi. Birde galiba sıcakladı. Hemen geri eve döndüm. Ama şuan böyle ne yapmalıyım banyo falan mı versem.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Birde tirnaklari çok uzadı. Galiba kendim yapmalıyım. Önceden hiç bu şekilde korkmamisti veterinere giderken. Tırnağı nasil kesmeliyim.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
benden akıllı :) kendini serinletio bir tas su koysan kafese şöyle kendisi yıkansa

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Tamam takayım banyolu hemen. Ama nasıl tırnakları keseceğim. Takılıyor arada. Belli bir aparat var mi tırnak kesimi için
kesme işini ben hiç yapmadım tünekle işi hallediyorlar lakin kesmek istiyorsan ucundan az kesebilirsin riske girmeden

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tırnak makası ile mi keseceğim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
buna özel tırnak makasları var kendi makas ile keseceksen risksiz az bir kısım kes

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Deneyeceğim teşekkür ederim. Ama bir kaç kişi daha görüşlerini bildirirse sevinirim 🙂.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
zaten belli damarsız yerleri

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Mavi çizgiden dimi. Bir de normal tırnak makası ile kesilir mi? 20220601_143623.jpg

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mavi ile sarının arasından olabilir zaten damar görünür tırnak içinde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
En büyük hatalardan bir tanesi de kuşların tırnaklarinin kesilmesi.... Bakın kafesine gaga taşı kalamar kemiği mineral blok bulundurmanız gerekiyor yoksa bunları temin edin. Kanatlı kuşların tırnaklarinin kesilmesini gerçekten doğru bulmuyorum çünkü riski fazla. Yani fazla uzadiysa bile veterinere götürün onlar kessin. Daha önce bir tecrübeniz varsa kuşun tırnağını keserken zarar verebilirsiniz.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
En büyük hatalardan bir tanesi de kuşların tırnaklarinin kesilmesi.... Bakın kafesine gaga taşı kalamar kemiği mineral blok bulundurmanız gerekiyor yoksa bunları temin edin. Kanatlı kuşların tırnaklarinin kesilmesini gerçekten doğru bulmuyorum çünkü riski fazla. Yani fazla uzadiysa bile veterinere götürün onlar kessin. Daha önce bir tecrübeniz varsa kuşun tırnağını keserken zarar verebilirsiniz.
Hepsi var kafeste. Zaten bugün yukarıda da belirttim götürüyordum hatta otobüse bitmiştim ama çok çırpınınca hemn inip eve geri getirdim.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşların kendisi zaten genelde tırnaklarını gagalarini torpuleyebilir. Ama eğer kesmesinden yana iseniz veterinere götürün risk almayın derim

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Yani tırnağını şuan kendisi torpuler mi? Kısalır mj boyu.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Eğer kendisini kaşıdıgında kanatmiyorsa kendine zarar vermiyorsa bir problem olmaz tırnakları için. Ama eğer kanatiyorsa o zaman son çare tırnaklarını kisaltmayi düşünün

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Eğer kendisini kaşıdıgında kanatmiyorsa kendine zarar vermiyorsa bir problem olmaz tırnakları için. Ama eğer kanatiyorsa o zaman son çare tırnaklarını kisaltmayi düşünün
Tamam. Bekleyeyim biraz daha o zaman. Teşekkürler 🙂🙂