• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Tırnak kırılması

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Merhabalar 3ay öncesi tül dolanması sonucu parmagi kopan daha onceki sahininde diger parmaklarida kopmus farkedilmemiş bir kuş bugün kalkip baktigimda kafesde kanlar vardi ve sağlam olan ayağındaki tırnağın kaynadığını farkettim yaridan kırılmış biyeremi takıldı bilmiyorum zaten uçamıyor demirlere tirmanarak inip çıkıyor tırnak makasiyla ucundan kestim ama yaridan kirik ellersem kesersem daha cok kanar diye elleyemedim cok acilar çekti gecmisinde parmaklarindan oldu bi travmada benden yaşasın istemiyorum napabilirim o yaridan kesmelimiyim birakayim kendimi düşsün

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kanama olan yere mısır unu ile tampon yapın var ise Crystalin Animal Health yada Dr. Animal Health kullanabilirsiniz. @Demet bükay @Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır ellemeyin siz. Tırnak ucu değil tam damarların olduğu yerde çünkü. Tarık ın dediği şekilde uygulanma yapın. Ama kanatlı uzmana gitmeniz iyi olur. Orayı steril edip sarabilirler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sakın çekmeyin kesmeyin sinir canlı koparsa kanama çok olur, fucidin krem, terramicyn krem hametan krem herhangi biri varsa
♦sürerek değil kreme batırarak tırnağı kremleyin
Enfeksiyon kapmasın, tül varsa çıkarın hemen takarsa çok kanar hergün kreme batırın yavaşça
Sinir kuruyunca uç kısım düşecektir

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Sakın çekmeyin kesmeyin sinir canlı koparsa kanama çok olur, fucidin krem, terramicyn krem hametan krem herhangi biri varsa
♦sürerek değil kreme batırarak tırnağı kremleyin
Enfeksiyon kapmasın, tül varsa çıkarın hemen takarsa çok kanar hergün kreme batırın yavaşça
Sinir kuruyunca uç kısım düşecektir
Tül bana geldiği gün cikartip attim zaten kendi kuşlarımda da kullanmiyorum tül tirnagin uc kismindan azcik kesip takilmasin biyere diye oksijenli su döktüm ayagina dezenfekte olsun diye inanilmaz çok ısırmasi var kanatıyor ben tutamiyorumda eşime tutturabiliyorum Terramicyn var evde onu kullanayim oncesinde yine oksijenli su ile yıkama yapayimmi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tül bana geldiği gün cikartip attim zaten kendi kuşlarımda da kullanmiyorum tül tirnagin uc kismindan azcik kesip takilmasin biyere diye oksijenli su döktüm ayagina dezenfekte olsun diye inanilmaz çok ısırmasi var kanatıyor ben tutamiyorumda eşime tutturabiliyorum Terramicyn var evde onu kullanayim oncesinde yine oksijenli su ile yıkama yapayimmi
Merhaba yıkamayın terramicyn kreme tırnağı batırın dokununca çok acır

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Hayır ellemeyin siz. Tırnak ucu değil tam damarların olduğu yerde çünkü. Tarık ın dediği şekilde uygulanma yapın. Ama kanatlı uzmana gitmeniz iyi olur. Orayı steril edip sarabilirler.
Malesef balikesir burhaniyede yaşıyorum ve kanatli hayvanlar için bir uzman yok bi tane veteriner var daha önce parmagina tül dolandiginda götürdüm 1haftalik tedavi uyguladi eger duzelmezse ayağını kesmek zorundayiz dedi kesme diyince götürmedim bidaha kendi kendine parmagi kurudu düştü ona gitseydim direk ayağını kesicekti

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kanaması durdu yok kanama oksijenli su ile dezanfekte yaptım bol bol dökerek yinede mısır ununa batirayimmi ayagini
Kanama durduysa misir ununa gerek yok. Oksijenli su ile pamuğu hafif ıslatıp orayı steril edebilirsiniz. Sonra antibiyotikli krem sürünüz. Sonrasıda kendi hâline bırakın. Çok geçmiş olsun 🌸

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Malesef balikesir burhaniyede yaşıyorum ve kanatli hayvanlar için bir uzman yok bi tane veteriner var daha önce parmagina tül dolandiginda götürdüm 1haftalik tedavi uyguladi eger duzelmezse ayağını kesmek zorundayiz dedi kesme diyince götürmedim bidaha kendi kendine parmagi kurudu düştü ona gitseydim direk ayağını kesicekti
Bursa ya getirme imkanınız olursa yardımcı olurum uzman mevcut arkadaşımdır gerekeni yapar.

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Kanama durduysa misir ununa gerek yok. Oksijenli su ile pamuğu hafif ıslatıp orayı steril edebilirsiniz. Sonra antibiyotikli krem sürünüz. Sonrasıda kendi hâline bırakın. Çok geçmiş olsun 🌸
Düzeldi bugün kirilan tirnak kendi kendine kopmuş kanamasi biseyi yok ama bugün cikardim sakat ayağıyla ugrasiyor normalde hiç yapmaz öyle
Bugün ilk kez böyle kızımın kafasina kondu yarim saat boyunca bu sekilde ugrasti ayagiyla uctu konduğu yerde ayni neden yapiyodur böyle

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Düzeldi bugün kirilan tirnak kendi kendine kopmuş kanamasi biseyi yok ama bugün cikardim sakat ayağıyla ugrasiyor normalde hiç yapmaz öyle
Bugün ilk kez böyle kızımın kafasina kondu yarim saat boyunca bu sekilde ugrasti ayagiyla uctu konduğu yerde ayni neden yapiyodur böyle
Orada ağrı sızı varsa içgüdüsel olarak gagalayarak oradaki ağrıyı sızıyı gidermeye yada orayı temizlemeye çalışıyordur. Ama bu şekilde sürekli gagalarsa orasının yine kanama ihtimali var. Boyunluk tarzı bir şeyle engelleyebilirsiniz durumu.

Üst Alt