• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Tırnağı Kesmeli miyim?

Cekelal

Paylaşımcı
Selamlar, kuşumun tırnağının çok uzun olduğunu düşünüyorum. Bu yazın sonundan beri bizde ve hiç kesmedik şu ana kadar. Lakin artık her yere takılmaya başladı. Kuşumun ayağında da genetik bir rahatsızlık var ve bu tırnak kesmeyi daha da zorlaştırıyor. Bir veteriner veya petshop'a götürürse keser mi? Veya tırnağını kestirmesi miyim?20240122_172903.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Selamlar, kuşumun tırnağının çok uzun olduğunu düşünüyorum. Bu yazın sonundan beri bizde ve hiç kesmedik şu ana kadar. Lakin artık her yere takılmaya başladı. Kuşumun ayağında da genetik bir rahatsızlık var ve bu tırnak kesmeyi daha da zorlaştırıyor. Bir veteriner veya petshop'a götürürse keser mi? Veya tırnağını kestirmesi miyim?Ekli dosyayı görüntüle 58663
Merhaba, evet uzamış, kesilebilir, arka parmağı önde pelet parmak, keşke küçükken müdahale edilseydi parmak geriye alınır ve düzelirdi,

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Selamlar, kuşumun tırnağının çok uzun olduğunu düşünüyorum. Bu yazın sonundan beri bizde ve hiç kesmedik şu ana kadar. Lakin artık her yere takılmaya başladı. Kuşumun ayağında da genetik bir rahatsızlık var ve bu tırnak kesmeyi daha da zorlaştırıyor. Bir veteriner veya petshop'a götürürse keser mi? Veya tırnağını kestirmesi miyim?Ekli dosyayı görüntüle 58663
Kuşunuz kaç aylık yada yaşında mı? Parmak kelepçesi taktırın yinede belki düzelir, petshoplar takar, onlarda bulunuyor aparat😊👍

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Veterinere götürürseniz keserler evet. Bu konuda tecrübeniz varsa ucundan çok küçük bir parça olmak kaydıyla kendiniz de kesebilirsiniz. Bu şekilde tırnak dönüp kuşun ayağına batıyor, kuş rahat edemiyor. Normalde kendileri törpülüyor ama bazen elle müdahele etmek gerekebiliyor.

Üst Alt