• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tipten cinsiyet ayrımı nasıl yapılır ?

iceberg987

Aktif Üye
Forumdaki bazı arkadaşlarımız tecrübesine dayanarak "görünüş olarak dişiye benziyor" şeklinde yorumlar yapıyor. Ben bu ayrımı hala yapamadım.

daha öncede konu açmıştım Şehmus bey görünüş olarak dişi demişti, neresinden anlayabiliyoruz, internette biraz araştırdım kanat altlarındaki lekelerden falan anlaşılıyor lutinolarda uv ışıkla falan bakılıyormuş.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Forumdaki bazı arkadaşlarımız tecrübesine dayanarak "görünüş olarak dişiye benziyor" şeklinde yorumlar yapıyor. Ben bu ayrımı hala yapamadım.

daha öncede konu açmıştım Şehmus bey görünüş olarak dişi demişti, neresinden anlayabiliyoruz, internette biraz araştırdım kanat altlarındaki lekelerden falan anlaşılıyor lutinolarda uv ışıkla falan bakılıyormuş.
Merhaba, Şehmus BAKIR hocamız yüz tipi kafa büyüklüğü, göz iriliği genel iriliği hepsini baz alıp yorum yapmıştır😊
Ötüşü nasıl bu güzelliğin?

iceberg987

Aktif Üye
Hocam sanki biraz kavramaya başladı gibi tam olarak kullanamıyor ama ilaçlar etkisini gösterdi bence henüz bir hafta olmasına rağmen halının üstünde rahat adimliyor. Telde tutunabiliyor 1 aya düzelecek gibi bir görüntüsü var

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam sanki biraz kavramaya başladı gibi tam olarak kullanamıyor ama ilaçlar etkisini gösterdi bence henüz bir hafta olmasına rağmen halının üstünde rahat adimliyor. Telde tutunabiliyor 1 aya düzelecek gibi bir görüntüsü var
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 🤲🥰😊
Tam kullanamaz, kırık geç iyileşir, şöyle düşünün ayağımızın tarak kemiği kırılsa çatlasa en az 3 ay😔Allah korusun
Hareket ettiğimiz sürece, zorlaşır çünkü tüm canlıları ayakları taşıyor🤲😊
Minicik bir bünyesi sürekli kullanmak zorunda olduğu bacakları onları taşıyan küçücük ayakları var🥰
Ve bu ayağın bir tanesi hasarlı😔
Tüm güç diğer bacakta, denge de durmalı, eğilmeli, uçup konmalı, yem yerken tutunmalı, kafese tırmanmalı, kısaca sürekli hareket😊😔
Geç olsun güç olmasın🤲😊
Takviyeler ve sevgi ile düzelecektir inanıyorum🥰
Tabiki emeğinize yüreğinize sağlık 🤲
Çok güçlü bir beyefendi o🤲🥰
Maşallah SüphanAllah 😊🤲

iceberg987

Aktif Üye
Erkek çıkarsa forumdan bir kişiye 1kg versele laga proteinli yem hediye edecgm mamaist ten.

İyileşmesi için elimizden geleni yapıyoruz eşimle. Vicdan azabı duyduk birdaha olmaz umarım. Şuan çok mutlu bizi görünce kafesinde duramiyor. Bizde onun mutluluğuyla daha çok mutlu oluyoruz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Erkek çıkarsa forumdan bir kişiye 1kg versele laga proteinli yem hediye edecgm mamaist ten.

İyileşmesi için elimizden geleni yapıyoruz eşimle. Vicdan azabı duyduk birdaha olmaz umarım. Şuan çok mutlu bizi görünce kafesinde duramiyor. Bizde onun mutluluğuyla daha çok mutlu oluyoruz
Youtu.be den şarkılar dinletin, kulağına doğru ıslık çalın, anneni seviyorsan alkışla şarkısını hemen çözer😊 her sabah 10 - 15 dakika dinlesin 2 haftaya başlar👍
Aynı kelimeleri tekrar edin, çok zekiler👍

iceberg987

Aktif Üye
Dediğiniz gibi sabahları ıslık sesi dinletiyorum YouTube dan. Bakalım inşallah erkektir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dediğiniz gibi sabahları ıslık sesi dinletiyorum YouTube dan. Bakalım inşallah erkektir
Bu arada dişiler de konuşur😊🤲nazlanır ama akıcı bir şekilde şarkı söyler tamamen sizin sevgi ve ilginize bağlıdır😊

hasan111

Aktif Üye
Hocam üzüldüm böyle demenize 😅 bende erkek çıkmasını çok istiyordum bizimkinin ama birbirimize alıştıktan sonra ister dişi ister erkek farketmez önemli olan onun sevgisi diye düşünmeye başladım.
(İçimden hep inşallah erkektir demem dışında bence bir sorunum yok😅)