• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Tek Yumurta Yaptı Eşler

Betta

Yeni Üye
Merhaba,

Eş tutmuş muhabbet kuşlarim var. Birden fazla kez ciflesirken gördum. Dişi de erkekte kızgınlıkta.

Çarşamba günü 1tane yumurta gördüm yuvalikta ama bu gördüğüm normal boyutlarda ki yumurtadan değil. Ufacık çok ufak.

Dişi sürekli üzerinde yatıyor. Tekrar yumurta gelmedi.

Bunun kızgınlık yumurtası olduğunu düşünmeye başladım. :(

Ciftlesmelerine rağmen niye böyle oldu anlamdım. 6. gün yumurtayı boş veya dolu olarak kontrol edip, boşsa almayı düşünüyorum.

Bu ardaa dişinin kanatlari yanda sarkık. Kızgınlık yumurtası da olsa kanatlar böyke düşer mi yada devamı gelir mi yumurtanın.

Teşekkürler.

Resim eklemeyemedim yada video. Urkuyor hemen.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba,

Eş tutmuş muhabbet kuşlarim var. Birden fazla kez ciflesirken gördum. Dişi de erkekte kızgınlıkta.

Çarşamba günü 1tane yumurta gördüm yuvalikta ama bu gördüğüm normal boyutlarda ki yumurtadan değil. Ufacık çok ufak.

Dişi sürekli üzerinde yatıyor. Tekrar yumurta gelmedi.

Bunun kızgınlık yumurtası olduğunu düşünmeye başladım. :(

Ciftlesmelerine rağmen niye böyle oldu anlamdım. 6. gün yumurtayı boş veya dolu olarak kontrol edip, boşsa almayı düşünüyorum.

Bu ardaa dişinin kanatlari yanda sarkık. Kızgınlık yumurtası da olsa kanatlar böyke düşer mi yada devamı gelir mi yumurtanın.

Teşekkürler.

Resim eklemeyemedim yada video. Urkuyor hemen.
Merhaba ilk yumurtası minik olabiliyor, leblebi kadar vardı benim Kızımın da, boştur%99
Bugün 2. gelecektir
2 gün ara ile yumurta gelir
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer
🌟Calsiyum deposudur

Betta

Yeni Üye
Merhaba,

Evet cidden çok ufak. Çok şaşırdım.

İnşallah gelir. Kanatlar hep yanda. Bende 1 tane kızgınlık yumurtası atıp, kalacak vivlbi bir his oldu. Bu sabah başka yumurta gormeyince.

Kalamar, gaga taşı ve grit kum var. Eksik etmedim.

Gerwit ve probiyotik var.

İnşallah dediğiniz gibi,digee yumurtada gelir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba,

Evet cidden çok ufak. Çok şaşırdım.

İnşallah gelir. Kanatlar hep yanda. Bende 1 tane kızgınlık yumurtası atıp, kalacak vivlbi bir his oldu. Bu sabah başka yumurta gormeyince.

Kalamar, gaga taşı ve grit kum var. Eksik etmedim.

Gerwit ve probiyotik var.

İnşallah dediğiniz gibi,digee yumurtada gelir.
Gelicektir, kanatları düşmüş fotoğraf olsa net olurdu ama ürkmesin😊🤲minik annemiz
😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yuvaliktan cikinca yakaladım bir resim.
Halen yumurta yok. Kızgınlıktan attı sanıırm bu 1 tane yumurtayı. Ciftlesriklerini bizzat gördüm kaç kez ama döllenme olmadı sanirim. İlk yavrum olacaktı, bende heyecanlıyım 🙂
Maşallah SüphanAllah
Bu gece gelir😊🤲%100 gebe kızımız🥰😊🤲

Betta

Yeni Üye
Evet. 2. Yumurtayı az önce yapmış, baktığımda daha evvel yoktu. Buda ilki gibi ufacık. Boş çıkarlarsa çok üzülürüm 😟 ufak olmaları beni korkuttu.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet. 2. Yumurtayı az önce yapmış, baktığımda daha evvel yoktu. Buda ilki gibi ufacık. Boş çıkarlarsa çok üzülürüm 😟 ufak olmaları beni korkuttu.
Calsiyum eksikliği var kuşta, kalamar kemiği ve gaga taşı yiyor mu

Betta

Yeni Üye
Evet hatta yumurtlamdan öncede neredeyse 1 günde bitiriyordu.

Hep yedi kalamr kemiğini. Eksikte olmadı yani. Gag tasida öyle. Daha çok kalmari kemirdi ama. Grid kum da vardı hep.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet hatta yumurtlamdan öncede neredeyse 1 günde bitiriyordu.

Hep yedi kalamr kemiğini. Eksikte olmadı yani. Gag tasida öyle. Daha çok kalmari kemirdi ama. Grid kum da vardı hep.
Calsiyum eksikliği çok fazla bittikçe verin mutlaka yumurtanın devamı gelir😊

Betta

Yeni Üye
İnşallah. 5m gün gibi iskta dolu mu diye kontrol edeceğim. İnşallah 1 tane de olsa dolu çıkar 🙂 Bu arda erkek te sıklıkla yuvaya giriyor kafes bomboş.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İnşallah. 5m gün gibi iskta dolu mu diye kontrol edeceğim. İnşallah 1 tane de olsa dolu çıkar 🙂 Bu arda erkek te sıklıkla yuvaya giriyor kafes bomboş.
İnşallah doludur😊6. günden sonra damarlanma olur😊

Betta

Yeni Üye
@Demet bükay Merhaba.

Yumurtaların resimlerini çekebildim. Hem bende biraz heyecan yapıp. İlk yumurta 5m günü doldurdugu için bakmak istedim ama boştu. 😟 Diğer ikisi henuz 5 günden az oldu. Onlarda boş gorunuyir suanlik ama 6.gun sonrası bisey olur mu bilemedim.
Ilk yumurtadan itibaren yatıyor dişim.

Bu arada yumurta boyutları resimlerde mi, daha büyük duruyor. Bendekiler böyke normalden ufak ki gerçekten.

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
@Demet bükay Merhaba.

Yumurtaların resimlerini çekebildim. Hem bende biraz heyecan yapıp. İlk yumurta 5m günü doldurdugu için bakmak istedim ama boştu. 😟 Diğer ikisi henuz 5 günden az oldu. Onlarda boş gorunuyir suanlik ama 6.gun sonrası bisey olur mu bilemedim.
Ilk yumurtadan itibaren yatıyor dişim.

Bu arada yumurta boyutları resimlerde mi, daha büyük duruyor. Bendekiler böyke normalden ufak ki gerçekten.
Merhabalar 6 günden sonra belli olur dolumu deilmi diye

Son düzenleme:
Üst Alt