• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Tek takım ile üretim ve süreç hakkında?

aron

Yeni Üye
Merhabalar,

Anladığım kadarıyla kuşlar genel olarak üretimhanelerde onlarca kuşun sesi ve yavru sesleri ile birlikte çiftleşmeye yöneliyorlar ve çok daha kolay ilerliyor süreç.
Evde beslediğim1 takım forpus papağanım var daha önce yumurta alınmış eş kuşlar 2 aydır bendeler ve gözlemlerimde eş olduklarına eminim diyebilirim. Dişi 1-1.5 aydır sürekli yuva ile ilgileniyor kızgın olduğunu düşünüyorum fakat erkek bir türlü yanaşmıyor. Bu durum uzun süredir böyle

Mekan değişikliği ve sessiz olması ortamın bu süreci uzatır hatta imkansız hale getirir mi? tecrübelerinizden yola çıkarak ne yapmalı ?
Haftada 1-2 mama takviyeleri, vitaminler, envai çeşit tohum ve yem karışımları ile destekliyorum. Kafes baş hizasının üzerine asılı durumda.

Daha önce açtığım konularda da bahsetmiştim fakat asıl soru bu üreme durumu ne kadar gerçekçi ? inatçı ve zor alışan kuşlar olduğunu biliyorum ama sabrın sonu selameti getiri mi ne dersiniz?

aron

Yeni Üye
Konuyu açtıktan 1 saat sonra üretimhane yavru sesi videosu açtım ve çiftleştiklerini gördüm ilk kez :) şimdi yeni soru bu aşamada ne yapılmalı ?
Çok garip bir tür gerçekten :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Konuyu açtıktan 1 saat sonra üretimhane yavru sesi videosu açtım ve çiftleştiklerini gördüm ilk kez :) şimdi yeni soru bu aşamada ne yapılmalı ?
Çok garip bir tür gerçekten :)
Sürü piskolojisi 😅çok kıskanç kuşlar iyi yaptınız daha verimli olurlar inşallah 👍Calsiyum, mineral ihtiyacı ve forpus yemi birde mama yapın yumurta gelene kadar verin hergün sonra e50 verebilirsiniz 3-5 gün iyi olur. Haftalık vitamin programına devam ediniz

aron

Yeni Üye
Sürü piskolojisi 😅çok kıskanç kuşlar iyi yaptınız daha verimli olurlar inşallah 👍Calsiyum, mineral ihtiyacı ve forpus yemi birde mama yapın yumurta gelene kadar verin hergün sonra e50 verebilirsiniz 3-5 gün iyi olur. Haftalık vitamin programına devam ediniz
İyi dileklerin için sağolasın hocam umarım yavrularını görürüm :)

Mamayı her gün mü vermeliyim haftada 3 mü?
e50 kullanıyorum hali hazırda
kalsiyum için kalamar kemiği var kafeste ama calcı-lux tarzı bi ürünü her petshopta bulur muyum yoksa illa sipariş mi vermek lazım?

aron

Yeni Üye
1 haftalık süreçte üretimhane sesleri ile akşamları 18:30 civarında totalde 4 kez çiftleştiklerine şahit oldum. Kalsiyum, vitaminler, mamalar ve 3-4 gün e50 takviyesi ile devam ettim herşey yolunda gözüküyordu.

Ama dün kafes temizliği sırasında gece sakin oldukları bir anda folluğu çıkarıp virkons ile dezenfekte ettim kuruttum çok toz birikmiş içerisinde ve uzun zamandır temizlenmemişti. bir avuç granül ile birlikte tekrar taktım fakat dişi gün içinde hiç uğramamış folluğa, normalde her gün girer kemirir dağıtırdı granülleri vs hazırlık aşamasındaydı sizce bir sorun mu var ? ilgiyi böyle tak diye kaybetmesi normal mi ? ne yapmak lazım şu aşamada ?

@Şehmus BAKIR @Demet bükay @Burçak A.

Sygoldex

Aktif Üye
1 haftalık süreçte üretimhane sesleri ile akşamları 18:30 civarında totalde 4 kez çiftleştiklerine şahit oldum. Kalsiyum, vitaminler, mamalar ve 3-4 gün e50 takviyesi ile devam ettim herşey yolunda gözüküyordu.

Ama dün kafes temizliği sırasında gece sakin oldukları bir anda folluğu çıkarıp virkons ile dezenfekte ettim kuruttum çok toz birikmiş içerisinde ve uzun zamandır temizlenmemişti. bir avuç granül ile birlikte tekrar taktım fakat dişi gün içinde hiç uğramamış folluğa, normalde her gün girer kemirir dağıtırdı granülleri vs hazırlık aşamasındaydı sizce bir sorun mu var ? ilgiyi böyle tak diye kaybetmesi normal mi ? ne yapmak lazım şu aşamada ?

Geçici olabilir ilgi kaybı. Ani değişiklik ve virkonsnin verdiği kokudan dolayı biraz uzaklaşmış olabilir. İlgiyi biraz daha folluğun yakınlarına çek. Folluğun yanlarına etrafına falan mama koyabilirsin. Sesleri dinletmeye devam et. Şuanda değişiklik yapma. Erkek hala kur yapıyor mu? Kuşların genel neşesinde ve yeme olan ilgisinde sıkıntı var mı? Eğer sıkıntı yoksa ilgisini geri kazanabilir. Sürece bırakalım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Eğer yuva yaptıysa ve bozduysanız maalesef olabilir, kendi haline bırakın ve ellemeyin ☺

aron

Yeni Üye
Yuva ağzına daldarı koydum onu bile korkarak yiyorlar, çok sinir bozucu bir durum önce alışmaları için kafesin önünden dahi geçmedim 1-2 ay sonrasında 1 ay boyunca düzenli takviye + mama ile kızışmalarını sağladım dişi uzun zamandır yuvada her gün istisnasız saatler geçiriyordu.

Tak diye kesti ve öyle koku, yer değişikliği, yuvaya müdahale falanda yok birebir aynı şekilde granülün miktarına kadar koydum 3 gündür adım dahi atmamışlar içeriye.

4-5 kez çiftleşme olmuştu kalsiyum + mineral + mama takviyeleri ile yumurta oluşumu başlamıştır diye düşünüyorum. Bu durumda eritip atar mı vücudundan ? yoksa yine de girip yumurtlar mı ?

16 Haziranda ilk çiftleşmeyi gördüm. aslında bu zamanlarda gelmesi gerekiyor diye biliyorum ama sanırım tüm uğraş hüsranla sonuçlandı

Üst Alt