• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Tek Muhabbet kuşum sürekli yumurtluyor. Ne yapmalıyız?

little

Aktif Üye
Herkese Merhaba.
10 aylık dişi bir muhabbet kuşum var.
Ramazan bayramından bu yana sürekli yumurtluyor. Tek bir kuş. Ona daima ilgi vermeye çalışıyoruz, kendini ve bizi öpmeye, opturmeye çalışıyor.
https://hizliresim.com/phtopft
Yumurtladigi için de dışkısı da bozulur gibi oldu. Katı+ Su gibi.

3 çeşit yemi var yemeğinde. Beyaz, kapçıklı olan ve karışık vitaminli var, üçünü karıştırıyoruz. Dal darı 2 haftada bir veriyorum. Yakında vermedim.

Sürekli yumurtladigi için endişe ediyoruz. Vitamini falan da gidiyor kabul yapacağım vs. diye. Kafesin altında kuluçkaya yatıyor. Yuvalık falan da yok. Eş te alamam çünkü yavrularına falan bakmam çok zor olur.

Ne yapmalıyım?

Benim kizçem

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Bu Dönemde öpmeyin. Sevin Ama Fazla opmeyin. Özellikle Sirt Bolgesinden.Yumurtlamanin Çözümü Yok Maalesef. Kalsiyum Takviyesi Verin. Calcilux Önerebilirim.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
İnanın çözümü Olsa Söylerim. Elbet Duracaktır. Siz Kalsiyum Takviyesi Yapin Mutlaka. Kafesini Değiştirin Bir Süre Alışana Kadar Unutur. Kronik Hale Gelmez İnşallah. Dua Ediyorum. 🙏

little

Aktif Üye
İnanın çözümü Olsa Söylerim. Elbet Duracaktır. Siz Kalsiyum Takviyesi Yapin Mutlaka. Kafesini Değiştirin Bir Süre Alışana Kadar Unutur. Kronik Hale Gelmez İnşallah. Dua Ediyorum. 🙏
İnşallah öyle olur. Yani sürekli yumurtladigi için de endişe ediyoruz. Sizce illa ona bir eş mı almalıyız? Hakkına girerim diye de korkuyorum. Bir de dışkısı da bozuluyor.
Bir supsulu, bir katı ona da anlam veremedim

@Aslı Ö. Siz ne diyorsunuz hocam bu duruma

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba eş alsanız da sorun çözülür mü pek emin olamadım. Ezgi gerekeni söylemiş. Kızıştırıcı ürünler vermeyin. Havuç, tarçın, Nijer tohumu gibi. Meyveli yem içinde ne olduğu belli olmayan yem. Hiç önermiyorum meyveli yemi. Elinizde probiyotik varsa üç dört gün üst üste verin. En azından dışkıyı toparlamasına yardımcı olur.

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Yumurta dışkısı Yapmış. Diskilar Büyürse Anlarsınız Yumurta Yapacaktır. Eş Alırsanız Anneliği Yaşayacağı İçin Bir İhtimal Durur.🌸🙏

Üst Alt